Læsetid: 1 min.

K'NYT

29. november 2001


Pædofile fotografier omtvistet kulturarv
*Charles Lutwidge Dodgson, aka Lewis Carroll, er ikke kun blevet verdenskendt for Alice i eventyrland, men også for en række pionerfotografier af samme flertydigt poserende Alice, der i virkelighedens verden bar efternavnet Liddell. Den britiske regering skred tirsdag ind og forbød eksportsalg af fotografierne. Men billederne tilskrives kulturhistorisk værdi på trods af, at billederne af den syv-årige Alice stadig hævdes at afsløre et ’undertrykt pædofilt begær’ hos Carroll. Et af fotografierne kan for tiden ses på Tate Britains udstiling Exposed: The Victorian Nude. Flere af billederne er tidligere blevet vist i Fotografisk Center.

Othello som politidirektør
*Andrew Davies har begået en kontroversiel udgave af Shakespeares tragedie Othello. Den 23. december har det britiske tv-selskab ITV premiere på tv-filmen, hvor moren optræder som sort leder af Londons Metropolitan Police. Tvisten om Desdemonas dyd afgøres naturligvis af en DNA-analyse. Valget af Othellos nye job er ikke tilfældigt. Metropolitan Police er i de seneste år blevet trukket igennem en af Storbritanniens alvorligste racediskussioner, der bl.a. handler om en foruroligende mangel på betjente af anden herkomst end blegt britisk engelsk. jso

Stockhausen fortolkes
*I dag kl. 20 i Teater Styhr og Kjær, Magstræde, kan man høre improvisationsmusik af Stockhausen fortolket af ’et tværgående ensemble’ bestående af Frode Andersen, Lotte Anker, Carl Bergström-Nielsen, Morten Carlsen, Sture Ericson, Randi Pontoppidan og Ivan Vincze. Værkerne er fra tekstsamlingerne Aus den Sieben Tagen og Für Kommenden Zeiten.

Uautoriserede billetter i omløb
*Skulle en lykkelig informationslæser sidde med en billet til Robinson Finaleshow 2001 mellem hænderne, anbefales herfra, at vedkommende for en sikkerheds skyld fugter den. Smitter teksten af, er billetten falsk.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu