Læsetid: 2 min.

K'NYT

28. november 2001


Birgit Bergholt Nielsen ny direktør for MIC
*Chef på P2 i Danmarks Radio, Birgit Bergholt Nielsen bliver ny direktør for Dansk Musikinformations Center (MIC). Hun afløser Anette Faaborg, der ikke har ønsket sin kontrakt forlænget. MIC er inde i en turbulent periode med omstruktureringer og ny rolle i musiklivet. Den nye direktør indtager en af dansk musiklivs varmeste stole.beyer

Udstilling om Afghanistan i Århus
*Moesgård Museum har sat en udstilling om Afghanistan på programmet fra på lørdag. Udstillingen rummer over 3.000 genstande indsamlet mellem 1948 og 1998 på danske ekspeditioner i landet, som museet ønsker at vise som mere end billeder af flugt, sult og fattigdom. Det er også et land, der med sin placering midt på silkevejen, har været centrum for mødet mellem Øst og Vest. Udstillingen giver derudover indsigt i daglilivet og mange facetter af de mange folkeslag i Afghanistan. ritzau

Kjærgaards afløser fundet
*Peter Dragsbo er blevet udnævnte til direktør for Sønderborg Slot. Han afløser Thorkild Kjærgaard, der blev fyret i maj p.g.a. sine kontroversielle planer om en en udstilling af Søren Krarup om ’danskhed’. DF’eren Søren Krarup øver nu indflydelse væsentligere steds.

DR TV får ny direktør
*DR’s bestyrelse valgte tirsdag tidligere programredaktør,
44-årige Jørgen Ramskov, som ny tv-direktør. Direktør Ramskov taler i pressemeddelsen om DR TV’s såkaldte fremgang og mener, at tiden er inde »til at konsolidere og få kvalitetssikret denne fremgang.«

Folkets digter taler i radioen
*F.P. Jac har hævdet at F.P. står for ’Folkets Poet’, men mange vil nok mene at titlen tilfalder Benny Andersen. I dag kl. 20 kan Andersen høres i P2’s »Alfabet«, hvor han vil tale om fremmedhad og anonyme opkald. Derudover kan man bl.a. høre Marie-Louise Kjølbye og Jens Andersen diskutere bogaktuelle Suzanne Brøgger og Georg Metz.

Drama på hverdag i dag
*Ph.d., adjunkt på Teatervidenskab ved KU, Michael Eigtved foredrager – apropos 11. september – i dag kl. 19 på Entré Scenen i Grønnegade 93b, Århus, om hverdagsdrama og ’virkelighedens teater’.

’Det erobrende blik’ på Arken
*For blot 20 kr. plus museumsentré minus transport kan man i dag kl. 18.30 på Arken høre stud. mag. Malene Leerberg tale om ‘Det erobrende blik – landskabets betydning for konstruktionen af Amerika’. Husk Arken har onsdag længe åbent – til kl. 21.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her