Læsetid: 2 min.

K'NYT

10. november 2001


Døtres bog til Broby
*Den unge Rudolf Broby-Johansen fik i 1922 beslaglagt sin digtsamling, Blod, for blasfemi. Senere blev han en populær kulturformidler af især billedkunst, og i 100-året for hans fødsel har forlaget Sesam udgivet en lille bog (Min far Broby-
Johansen. 40 s., 99 kr.) med erindringsskitser, skrevet af døtrene Hille, Aud og Annabengta, samt en række private fotos, som ikke tidligere har været offentliggjort. Broby blev også portrætteret som den unge, iltre kommunist i Tom Kristensens klassiske roman, Hærværk.

T. Thorhauge til Frankrig
*Den danske tegner T. Thorhauges debuttegneserie Det der går forud er solgt til udgivelse på det franske forlag Rackham. Dermed er den danske tegner havnet i sine forbilleders fine selskab. Rackham udgiver bl.a. Frank Miller, Hernandez-brødrene og ikke mindst mesteren Will Eisner.

Systemskifte til netdebat
*Forfatterne bag den nys udgivne debatbog, Det ny systemskifte, Christine Antorini, Lars Goldscmidt og Henrik Dahl, sidstnævnte kendt for aflæsning af bilen som politisk tegn, går i dialog med interesserede på www.virtueltfolkeparti.dk.

Ny teknologis lyksalighed
*Videnskabscafeen, forum for debat kunstnere, videnskabsfolk og publikum imellem, afholder endnu en debataften om de nye teknologiers indvirkning på kommende generationers liv og lykke. De inviterede tæller Lene Lange, direktør for Molekylær Bioteknologi, Novoenzymes R&D, Thomas Thorbjørn, professor ved Nano-Science Center KU, og indviede filosofielever. Moderator (altså ordstyrer) er herværende Rune Lykkeberg. Arrangementet finder sted 12. november kl. 20 på KafCaféen.

Radiohuset slår dørene op
*Lørdag 10. november kl. 14-18 slår Radiohuset dørene op for publikum, som ikke blot gives mulighed for at forsøge sig med instrumenter o.lign., men også har mulighed for at vinde en konkurrence. Den heldige får lov til at dirigere Radiosymfoniorkestret og Radiokoret på scenen i Koncertsalen!

Billedkunstråd på vej i Fyns Amt
*Den nye lov om billedkunst, der trådte i kraft 1. juni, giver amter mulighed for at nedsætte et billedkunstråd. Fyns Amt har vedtaget at gribe denne chance til at fremme lokal billedkunst og støtte udsmykninger og kunstprojekter. Amtet kan hente et grundtilskud på 300.000 fra Kulturministeriets billedkunstråd under forudsætning af, at de selv minimum tilvejebringer et tilsvarende beløb.

Verden efter WTC
*Søndag 11. november, to måneder efter WTC-terroren, afholder FOF Århus en debateftermiddag kl. 14-17 i Musikhuset. Her skal Jens Nauntofte, Vibeke Sperling og professor Georg Sørensen evaluere verdens tilstand.

Litterær cafe først på torsdag
*Litterær Café 141’s arrangement om tegneserier, som blev omtalt i avisen i onsdags, afholdes ikke i dag, men på næste torsdag, klokken 19 i Musikcaféen i Huset, København. Programmet byder på en præsentation af de seneste års nyere tegneserier og foredrag om tegneserier i forhold til anden kunst.
paw

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her