Læsetid: 1 min.

K'NYT

8. november 2001


November-digtere
*Den anmelderroste lyrikdebutant Lone Hørslev Rasmussen er blandt de oplæsere, man kan høre, når Øverste Kirurgiske i aften byder velkommen til sin novemberoplæsning på The Lab, Vesterborgade 107B. Arrangementet begynder kl 20, og aftenens øvrige oplæsere er: Trine Andersen, Claus Handberg Christensen, Martin Budtz, Tomas Thøfner, Jens Blendstrup, Thomas Krogsbøl.

Dario Fo går til operaen
*Næste år er der endnu en grund til af rejse udenom Haider-land; da er det nemlig internationalt operetteår (!) og intet sted så intensivt som i Wien, natürlich. Hellere vente til april 2003, hvor Dario Fo sætter Rossinis Dramma buffo Il turco in Italia fra 1814 op på Volksoper – hvis planen holder. nd

Livets begyndelse i Wiuff
*Et af de lidt mere grundlæggende spørgsmål til blive vendt og drejet og muligvis endda besvaret i dag i Wiuff boghandel på jagtvej i København N. Forfatteren til bogen Det første liv, Tom Fenchel kommer og fortæller om, hvordan livet overhovedet opstod. Arrangementet starter kl. 18. rl

Film om den tyske arv
*Blandt de seværdige dokumentarfilm, som Cinemateket i Filmhuset, København, har fundet frem til novembers program, er Fortabte sønner (2000), et dobbeltportræt af en far og en søn fra Berlin, som helt bogstaveligt er blevet skilt af den Store Histories brutale støvletramp. Hans Canjé var under Anden Verdenskrig medlem af Hitler Jugend, blev senere kommunist og flygtede efter et fængselsophold til Østtyskland. Hans søn, Ingo Hasselbach, voksede op i DDR og blev en berygtet nynazistisk lederskikkelse, men stod af efter mordbranden på en tyrkisk familie i Mölln og flygtede tilbage til Vesttyskland. Filmen er lavet af den svenske dokumentarist Fredrik von Krusenstjerna, som tidligere har boret i de tyske smertepunkter med portrættet af Stasiagenten Sascha Anderson (Forræderi, 1994). Vises 13. november kl. 16.30 og 23. og 25. november kl. 19.30.movin

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu