Læsetid: 2 min.

K'NYT

7. november 2001


Vanvidsbilleder
*I Heidelberg har man givet endeligt husly til en billedsamling, der var kendt blandt kunstnere indtil nazisterne indlemmede stykker fra den i den berygtede ‘Entartete Kunst’-udstilling og dræbte nogle af de mentalt handicappede, der stod for billederne. Hans Prinzhorn begyndte indsamlingen af værker af psykisk afvigende patienter fra hele Europa i 1919, og Karl Wilmanns førte arbejdet videre. Den første offentlige præsentation efter Nazitiden arrangerede kuratoren Harald Szeemann i 1963 i Berner Kunsthalle. Nu kan man studere »Sammlung Prinzhorn« i Vossstrasse 2 i Heidelberg (D-69115)
cc

Lagersalg med moderne kunst
*Dansk og udenlandsk kunst i form af maleri, originalgrafik, skulpturer m.v. sælges i Galleri Heede & Moestrup i Gothersgade 29 fra torsdag den 22. til søndag den 25. november Der er værker af bl.a. Pierre Alechinsky, Karel Appel, Jens Birkemose, Corneille, Maurice Estève, Henry Heerup, Asger Jorn, Per Kirkeby, Richard Mortensen og Kurt Trampedach samt af andre kunstnere, og priserne er sat ned med 30-80 procent. Der er åbent to.-fr. 15-18, lø.-sø. 12-15. Mere info på www.heedemoestrup.dk lb

Tegneserien, litteraturen og kunsten
*Litterær Café 141 står bag et foredragsarrangement på lørdag i Musikcaféen i Huset, København, om tegneseriers forhold til litteratur og andre kunstarter. Tegneren Peter Snejbjerg vil fortælle om sit arbejde for det amerikanske forlag DC Comics, Palle Schmidt vil generelt beskrive arbejdet som tegner, Thomas Thorhauge vil præsentere en række af de senere års nyskabende tegneserier, Bo Bjørnvig vil belyse japanske serier og Hans Christian Christiansen vil diskutere kunst og litteraturs indflydelse på tegneserien. Arrangementet starter klokken 19 og entréen er 30 kr.
paw

Queer teori om Karen Blixen
*Queer teori er en amerikansk litteraturteoretisk retning, der stiller skæve spørgsmål til kulturen med udgangspunkt i forholdet mellem kvinder og forholdet mellem mænd – bredt forstået. Dag Heede, der er adjunkt i litteratur ved Syddansk Universitet, har kastet sig ud i en queer nylæsning af ingen ringere end Karen Blixen, og det er blevet til en bog, med den urovækkende titel Det umenneskelige. Bogen er udkommet på Odense Universitetsforlag. Angiveligt skulle den indeholde læsninger, der provokerende og radikalt udfordrer gængse seksuelle og kønslige kategoriseringer, og som opfatter Blixens fortællinger som en kritik af heteroseksualitetens ideologiske jerngreb.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her