Læsetid: 2 min.

K'NYT

1. november 2001


Fyraftensdebat om Houellebecq
*Egoistisk begærsudfoldelse, selvrealisering gennem kønsorganerne og alles kamp mod alle – Michel Houellebecq er et termometer i den vestlige verdens røvhul. I anledning af den nylige udgivelse af romanen Elementarpartikler afholdes der i dag kl. 17 i Turbinehallerne en fyraftensdebat. I panelet på podiet er forfatter og journalist Carsten Jensen, instruktør Jens Albinus, Informations egne kulturskribenter Rune Lykkeberg og Tine Byrckel. Sidstnævnte har oversat bogen fra fransk. Til februar opsætter Det kgl. Teater Houellebecqs Udvidelse af kampzonen, bearbejdet til scenen af Jens Albinus.

Efterårsjazzen blæser
*I disse dage (1.-4. november) fejres Copenhagen Autumn Jazz med ca. 30 koncerter rundt om i byen. I år er der fokus på den hjemlige jazzscene repræsenteret af bl.a. guitaristen Dalia Faitelson i aften kl. 20.30 på Café Chips, Klüvers Big Band m. sangerinden Marie Bergman i Studenterhuset på lørdag kl. 15 og Marilyn Mazur’s Future Song, ligeledes lørdag, men i Copenhagen Jazzhouse kl. 21.30. Desuden kan den svenske pianist Lars Jansson høres i trio i Jazzhouse i aften kl. 20.30 og solo fredag kl. 19.30 på Borups Højskole. Programmet er bredt sammensat med både blues, mainstream jazz og moderne, så der er noget for enhver smag. Links: www.jazzfestival.dk og www.jazzhouse.dk cmh

Anti-had-koncert på Rådhuspladsen
*14. november vil der under parolen ’Rock mod had’ blive afholdt en støttekoncert på Rådhuspladsen i København med deltagelse af bl.a. Povl Dissing og Benny Andersen, Michael Falch og Shubidua. Koncerten er en protest mod tidens uforsonlige toner efter terrorangrebet mod USA fra »religiøse og politiske fanatikere, der udgør en trussel mod den demokratiske livsform«. Bag arrangementet står Socialpædagogernes Landsforbund og foreningen Kultur Ka’li’kulør, der arbejder for en fredelig sameksistens med respekt for forskellighed. Et eventuelt overskud går til foreningens arbejde med børn og unge.

Piil på førstepladsen
*Morten Piils nyudkomne Danske Filmskuespillere er strøget ind på en førsteplads på Arnold Buscks bestseller-liste over fagbøger.

Computeren og fortællingen
*I videnskabscafeen i Kafcaféen kl. 20 i aften mødes computerspilsdesigneren Simon Andreasen og billedkunstneren Sara Roberts til en snak om computere og narrativitet.

Grøngaard æresforsker i USA
*Museumschef ved Odense Bys Museer, Torben Grøngaard Jeppesen, er blevet udnævnt til æresforsker ved det nyoprettede Center for Midwestern Culture ved University of Wisconsin, Madison, USA. Han skal forske i danske udvandrere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her