Læsetid: 2 min.

K'NYT

22. november 2001


Nyt sted for kreation i Paris
*Nye folk rykker ind i det parisiske museum Palais de Tokyos ene 8.700 kvm store fløj, der bliver omdannet til Site de Création Contemporaine (på dansk noget i retning af ’sted for samtidsskaben’). Stedet, der vil fungere som fleksibel ramme uden fast udstiling, skal ledes af Jérôme Sans og Nicolas Bourriaud, ophavsmand til begrebet ’relationel kunst’. Bourriaud beskriver udstillingsstedet som ’en mellemting mellem laboratorium, sendestation og alaktivitetshus’. Danske Michael Elmgreen & norske Ingar Dragset er inviteret til åbningsudstillingen i januar.

Miljøvenlig bådkonkurrence i Austalien
*For sjette år i træk afholdes SolACT Smart Race i Austalien. Det står alle, der kan flikke en ikke-forurende båd sammen, frit for at deltage. Ifølge Stewart Clode har »denne oplevelse formet mange unges karriere og givet dem en retning i livet.« Der er masser af tid. Konkurrencen afvikles først 28. april på Lake Burley Griffith.

Ib Michael giver publikum en chance til
*Gik man glip af Ib Michael på Bogforum. Og er man stadig ikke kommet sig over det, viser Wiuff Boghandel på Jagtvej i dag en vej ud af miseren. Kl. 18 kan man både se og høre forfatteren, der bl.a. vil tale om sit seneste værk Kejserens atlas.

Sidste omgang på Byens Kro
*Det er nu det er nu, at den allersidste mulighed for at gå til efterårsoplæsning på Byens Kro byder sig. Tredje og sidste gang dette efterår giver Gyldendal ordet til Ida Jessen, Søren Mosegaard, Jokum Rohde og Informations litteraturkritiker Martin Larsen, der alle vil læse op af deres seneste bøger.

Public Service debatteres på Internet-tv
*Kunstinitiativet Superchannel lægger i dag website , www.superchannel.org, til et debatmøde om Public Service. Interesserede kan deltage i den interaktive Internet-tv debat som både fysisk og vituelt tilstedeværende publikum. Debattørerne tæller repræsentanter fra TV2, DR og IBM. Mødet starter kl. 16.
Milliardudbygning af Heathrow på vej

Udbygning af Heathrow lufthavn
*Den engelske lord og arkitekt Richard Rogers har netop fået grønt lys til at opføre sin udbygning af Heathrow lufthavn, Terminal 5, til en pris af 2,5 mia. pund. Rogers præsenterede modellen i 1989, og kritikerne diskuterer nu, om ikke den allerede er forældet. Rogers betragter det som den mest økologivenlige flyterminal af det format. Men på dette punkt lyder kritikken videre at, det er en contradictio in adiecto, dvs. en selvmodsigelse.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu