Læsetid: 2 min.

K'NYT

20. november 2001


MODSTAND mod xenofobi
*På Charlotenborg ud mod Kongens Nytorv hænger et kæmpebanner, hvor der hvidt på sort står MODSTAND. Bag modstanden står studerende fra Det Kongelige Kunstakademi, der også har fået nok af »den stigende xenofobi«, der »spreder sig til flere og flere partier«. Se video på www.superchannel.org

Mere til Henning Larsen
*Arkitekten Henning Larsen prises atter en gang. Han tildeles Carl Bro Gruppens Inspirationspris for at inspirere.

Netprojekt ’kærlighed’
*Billedkunstner Lisa Rosenmeier har i sit nyeste netprojekt House of Love, der kan ses på www.houseoflove.dk, forsøgt at kortlægge kærlighedsmytens væsen. Hendes enigmatiske forklaring lyder: »Det eneste der ikke er kapitaliseret og materialiseret, er den romantiske kærlighedsmyte.«

Tegneserie konkurrerer med litteratur
*7. december afgøres det om Chris Ware, finalist i Guardians debutantkonkurrence, som første tegner vinder den litterære pris med sin Jimmy Corrigan: The smartest kid on earth. Bogen, der bl.a. handler om Wares kvaler med sin far, tager ifølge tegneren ligeså lang tid at læse, som den tid de to tilbragte sammen.

To teaterpriser og en hæderspris
*Danmarks Teaterforening uddelte lørdag årets teaterpriser. Killer Joe fik prisen for bedste turnerende teaterforestiling og The Loyal Shakespeare Company’s Romeo & Julie for bedste børne- og ungdomsudstilling. Teateranmelder Jens Kistrup fik den nyindstiftede Hæderpris.

Statens Museums nye kurs
*Statens Museum for Kunst har på det seneste markeret sig med udstilling af reklamer og rundvisninger ved Anders Lund Madsen og Kim Bodnia. Kritikere har kaldt det pop, men nu fremlægges det som led i en kreativ publikumsstrategi, så Statens Museum ikke længere behøver at satse på udstillinger af publikumsmagneter som Miro og Monet. Museumsdirektør Allis Helleland udtaler til Børsen: »Den ny museumslov har mere end nogensinde slået fast, at Statens Museum for Kunst skal være et repræsentativt museum.« Museet har indgået aftale med Kulturministeriet, om fremover at satse på et lavere besøgstal på 250.000. I 1999 besøgte 430.000 museet.

Hockney i to optikker
*Onsdag kl. 19.30 på Louisiana fortæller Bent Holstein om sin mangeårige fascination af David Hockney, mens Bo Nilsson, direktøren ved Liljevachs Konsthall, 12. december fortæller om Hockneys forhold til fotografiet. lb

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her