Læsetid: 2 min.

K'NYT

17. november 2001


Debat om næstekærlighed
*Nej, det er ikke en del af valgkampen, men udsprunget af FN’s Internationale Frivillighedsår, der snart rinder ud. I den anledning belyser så forskellige gemytter som Jan Lindhardt, dr. theol., forfatter og Roskilde-bisp (foto), Arno Victor Nielsen, filosof, Egon Clausen programredaktør på Danmarks Radio og Jytte Lemche, socialrådgiver og researcher på Per Flys film Bænken begreberne næstekærlighed og hjælpsomhed. Stedet er Rottefælden, Svendborg, søndag kl. 14-17nd

Utroligt bog-falsum
*Den såkaldte elitesoldat med en så kaldet fortid som agent for mujahedinerne, Tom Carews utrolige, bedstsælgende krigsberetninger Jihad! er blevet afsløret som et falsum. Kun kort tid efter den udkom på danske Egmont Lademann. Da BBC for åben skærm konfronterede den selvudnævnte Afghanistan-ekspert Carew, som tidligere bar navnet Philip Anthony Sessarego, for afsløringen stormede han ud af studiet og pådrog to kameramænd nogle heldigvis kun ’overfladiske knubs’ på vejen.

Skildpadde-skrift
*Billedkunstneren Pernille Kløvedal Helweg har opsøgt de røde skovskildpadder i Z00 og ladet dem vandre over kobberplader, indsmurt i fedt, voks og petroleum, som kløerne har ridset sære skrifttegn i. Fra i dag er hendes bog, Tilværelsens inderste skildpadde, købes i handlen og resultatet ses på Gentofte Hovedbibliotek .lb

Børn køber kunst
*Udstillingen MUKA åbner i dag i Horsens Kunstmuseum med grafiske arbejder af Michael Kvium, Bjørn Nørgaard, Martin Erik Andersen, Luc Tuymans, Hans Peter Adamsky mfl. Værkerne kan købes for 200 kr. stk., men kun af børn og unge mellem fem og 18 år.lb

Modernist om kunst
*Per Arnoldi gæster mandag kl. 19 Musikhuset Aarhus for at tale om kunst under store plakative overskrifter: Har den en funktion? En definition? Er den med- eller modspiler i vort liv?

Pris til skuespiller
*LO’s kulturpris på 100.000 kr., der uddeles til »lovende, unge kunstnere«, er nu også tilfaldet den overbevisende skuespiller Jesper Christensen. Yderligere modtagere er billedkunstner Jeppe Hein, musiker Tobias Trier, komponist Kim Sørensen samt skuespiller Rasmus Thorup Jensen.

Deleuran genudgives
*»For godt 14 mia. år siden startede verdens-altet sig selv, fordi det pludseligt fik lyst,« hedder det i Deleurans Illustreret Danmarks historie – nu genudgivet på Ekstra Bladets Forlag.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu