Læsetid: 4 min.

Når enden er god

En halv million danskere gør det hver måned. Går på Nettet i jagten på den store kærlighed, men chancen for jackpot er lig nul ifølge bogen whatadate.dk
28. november 2001

Dating
»Jeg var ærlig, og det var han også, bortset fra, at han kunne have sparet os en masse tid, hvis han havde oplyst, at han manglede de fleste af sine tænder i overmunden,« skriver kvinde, 29 år og butiksleder. Hun er en af de mange, der har skrevet om sine erfaringer ud i netdating i bogen whatadate.dk. Og selv om en halv million danskere angiveligt forsøger sig i luftigere lag hver måned, så er chancen for jackpot – ’den store kærlighed’ – lig nul at dømme efter historierne i bogen.
Eller ’99 procent chance for at dine drømme brister’, som mand, 38 år, skriver: Hans internetudkårne, Kiss, er ifølge hendes datingprofil 24 år, og billedet viser en »meget lækker og smuk« lyshåret pige.
»Gennem de næste par måneder steg min telefonregning til det femdobbelte af, hvad den plejede at være. Jeg var totalt ligeglad, jeg var forelsket!«
Så forelsket er han, at han frier i telefonen fra København og får ja fra Kiss i Jylland. Hele omgangskredsen er efterhånden involveret i den kobber-forbundne affære, der bliver ringet på kryds og tværs og talt med familiemedlemmer. En stor buket roser og en betalt flybillet er det mindste, han kan gøre, hun siger til gengæld jobbet og lejligheden op og stiger på flyveren til København. Endelig skal de mødes ’IRL’ – in real life.
»Hold da kæft – undskyld mit sprog! – Jeg fik et chok. Hun var meget, meget overvægtig. Havde ikke langt lyst hår, som på billedet, men nærmest en leverpostejsfarvet herrefrisure. Endvidere var hun på min alder, 38.«
»Jeg var i totalt chok og dybt, dybt skuffet. Det var hun desværre ikke. Hun omfavnede mig og ville kysse med det samme. Jeg havde allermest lyst til at slå hende, fordi hun havde løjet for mig.« Langt de fleste bliver sønderskudt i hjertekulen, når de projicerede drømme skal stå deres prøve i den virkelige verden.

Bundløs kærlighed
For kvinde, 26, lever drømmefyren faktisk op til forventningerne, da de mødes: »Cand. merc’er, gentleman, humoristisk, klog og tilbedende. Derudover havde han selvfølgelig en totallækker krop.« Efter en »pragtfuld weekend« sammen, hvor sex, samtaler og romantik går op i en højere enhed, tager de en tårevædet afsked på Hovedbanegården med løfter om at ses snart. Hun tager løftet så bogstaveligt, at hun ikke hopper på toget, men i stedet springer i en taxi ud til ham igen.
»Han kom ud, åbnede døren på klem og stirrede som en vanvittig på mig. Jeg smilede, viste ham vinen og løftede op i kjolen for at vise ham, at jeg var bundløs. Han stammede, at jeg måtte gå – og smækkede så døren i hovedet på mig!« Nede på gaden kigger hun ind af hans vindue: »Der sad en halvpåklædt pige og gloede forbavset på mig!«
Måske man skulle konferere med whatadates ordbog, før man kaster sig ud på nogle af de 25 datingsteder på Nettet, hvor dating.dk med mere end 350.000 profiler er absolut den største.
Når hun skriver, at hun er ’sprudlende’ betyder det ifølge ordbogen: ’Snakker konstant uden ophold.’
’Med former’ er det samme som at være fed, og er man ’selvstændig’ er man i virkeligheden ’en benhård kælling’, mens ’politisk bevidst’ dækker over, at hun ikke ’shaver på benene og har en fuldt udvokset måtte.’ For mændenes vedkommende skal man være forsigtig med en ’ærlig’ fyr. Det betyder, at han er ’naiv og ikke særlig intelligent’, mens ’følsomme’ mænd har en ’lille penis’, og elsker han dyr, er det helt bogstaveligt. En mand er derimod ’selvstændig’, fordi ingen andre vil ansætte ham.
Men for ikke helt at tage modet fra Danmarks 900.000 singler, hvoraf 350.000 er i alderen 20-40 år, ender bogen med en lille solstrålehistorie. Kvinde, 32, år får kontakt med en ung, smart advokat, der henter hende i sin grønne Audi for at tage på date i det indre København.
»Jeg havde ellers overvejet at være en slem dreng. Men nu er jeg ikke længere så sikker,« siger han til hende på den smarte cafe i indre by.
»Du virker lidt kønsløs og kedelig på samme tid, sig mig engang: Er du socialdemokrat eller noget?« Så får han øje på flere kolleger og selveste direktøreren. »Du godeste, skal vi kalde det for en aften,« spørger han og beder hende forlade bordet.
»NEJ!« råber hun, så alle vender sig om og kigger på dem.
»Nej, jeg går ikke under 1.500 kroner for at indsmøre dig i din egen afføring og derefter penetrere dig med en påspændt dildo!,« råber hun og hælder sin drink i håret på ham for derefter at spæne ud af lokalet. Men hævnen blev endnu sødere. I døren bliver hun stoppet af direktøren, der stakåndet fremstammer: »Jeg betaler gerne det dobbelte.«
Og otte måneder senere stod hun hvid brud – dog ikke med direktøren – som der står i kapitlet med navnet ’happy end’.

*whatadate.dk. er udgivet af forlaget Tiderne Skifter. 194 s. 235 kr.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu