Læsetid: 1 min.

Politik

9. november 2001

(2. sektion)

UDLÆNDINGE, forholdene for ældre, sundhed, skolegang, sikkerhedspolitik, udlændinge, skattetryk, boligpolitik, forsvar, udlændinge, trafik, miljøindsats, børnefamilier, landbrug, barsel, udlændinge, byudvikling, skoleveje ...
Man kan cruise ind på et hvilket som helst emne i pjecer, på møder, i aviser, på hjemmesider – og få sit højestprioriterede emne udlagt politisk – og med valg til samtlige styrende organer i kongeriget på en og samme gang bliver listen ikke kortere.
Op mod 12 millioner krydser på lige så mange stemmesedler kan det blive til den 20. november.

SÅ MEGET om valgkampens emner i denne omgang. Resten af denne uges tema i i2 drejer sig mere om »måden altså, at det foregår på«, som Clara Østø sang det i en tekst af Arvid Müller i Frederiksbergrevyen i 1948.
I den politiske debat, der, som Katrine Marie Guldager skriver på siden overfor, bevæger sig i et sprogligt univers med stadig ringere kontakt med virkelighedens og hverdagens konflikter.
I partier, der har så åbenlyse problemer med at komme i dialog med deres potentielle vælgere, at en borgmesters bowlingsaften med en flok partikammerater kan få politisk indhold.
I den professionelle iscenesættelse, der er blevet et uomgængeligt must for et politisk budskab med respekt for sig selv.

MÅDER, der støjer, underholder, fylder, oplyser, provokerer, afleder, irriterer – og måske inspirerer til den interessante tanke, at politik kan diskuteres.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her