Læsetid: 1 min.

Pressekort

30. november 2001


(2. sektion)

*Gallup angribes nu på troværdigheden af en række dagblade. Aviserne undrer sig over store udsving i Gallup Index’ månedslæsertal, der måler, hvor mange læsere hver enkelt dagblad har. Tallene er vigtige for afregning af annoncer.
»Vi giver efterhånden ikke en brik for Gallups læsertal. Det er stærkt bekymrende, at man ikke formår at udvikle et mere præcist måleinstrument, som både aviserne og markedet – herunder annoncørerne – kan have større tillid til,« siger Ekstra Bladets chefredaktør, Hans Engell.
Ekstra Bladets tal dykkede fra 512.000 i september til 423.000 i oktober på trods af, at oplaget var stabilt. For Børsen gik det endnu værre. Bladet faldt, ifølge Gallup, fra 266.000 læsere i august til 200.000 i september – i samme periode havde avisenvækst i oplaget.
»Hvis den teoretiske usikkerhed er slået fuldt igennem kan det måske forklare 50.000 læsere, men det udgør kun halvdelen af det fald, Ekstra Bladet har haft. Derfor tyder alt på, at der er tale om en ændret læseradfærd,« siger Morten Kromann-Larsen, direktør for Gallup og afviser klagen.
Han understreger, at materialet med 3.600 gennemførte interview er så fint, som det kan være. Børsen

*TV 2 kritiseres kraftigt for planer om at flytte februars transmissioner fra Vinter OL i Salt Lake City til TV 2 Zulu, som kun kan ses af omkring 65 procent af seerne. Planerne er særligt faldet konkurrenterne på TV Danmark for brystet. TV 2 var for nylig meget aktiv i kampen om at forhindre netop TV Danmark i at vise en kvalifikationskamp til VM i fodbold med henvisning til at stationen ikke kan modtages af mindst 90 procent af seerne, sådan som loven kræver det når det handler om begivenheder af væsentlig samfundsmæssig interesse.
Fortsætter TV 2 med planerne vil stationen blive indklaget for Kulturministeren.
TV 2’s direktør, Christina Lage, afviser kritikken og siger, at det kun er dele af OL, der sendes på TV 2 Zulu. Børsen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her