Læsetid: 1 min.

De vil det samme

Kun detaljer skiller Socialdemokratiet og Venstre i arbejdsmarkedspolitikken
17. november 2001

Detaljer i den praktiske udmøntning af arbejdsmarkedspolitikken er tilsyneladende, hvad der skiller valgets to store kombattanter, Venstre og Socialdemokratiet. Kort før valgets udskrivelse fremlagde arbejdsminister Ove Hygum (S) en »nyorientering« af den politik, der handler om at få langtidsledige i arbejde.
Konkurrence og resultatløn skal ifølge Hygums forslag få flere ledige i job, og samtidig skal private aktører sammen med Arbejdsformidlingerne kunne byde ind på opgaver med at få ledige aktiveret.
Alt dette vil Venstre også. Men hvordan er det så partiets politik adskiller sig fra Socialdemokratiets?
»Forskellen er, at Hygum tager to skridt, hvor vi vil gå ti. Og så kvæler han det hele administration,« siger Venstres arbejsmarkedsordfører, Jens Vibjerg.
»Vi har arbejdet på at gå den her vej i flere år. Sidste år fik vi mindre områder, hvor man kunne lave de her ting. Men når det skal udmøntes i praksis, så gør man det så administrativt besværligt, at mange står af, når de får udbudsmaterialet. 150 siders materiale for at køre et mindre forløb, det er helt vanvittigt. Så er det kun de store og professionelle, der kan være med. Desuden synes vi, at de ansatte i AF – ikke bare regionscheferne, som Hygum lægger op til – skal kunne
resultatlønnes. Det er selvfølgelig et overenskomstspørgsmål, men vi synes, at de ansatte også skal have en gulerod.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her