Læsetid: 1 min.

Solvogne med over 90 km/t

26. november 2001

Solvogne med over 90 km/tnVerdens ældste og mest prestigefyldte løb for soldrevne biler er netop afholdt i Australien. 3.000 km fra start i Darwin til målet i Adelaide blev tilbagelagt i rekordtid på knap 33 timer (over fire dage) med 91,8 km/t i gennemsnit. Den hollandsk-byggede Nuna (billedet) kørte godt støvet i mål kun en halv time før nummer to; australske Aurora. Nuna er bygget af rummaterialer som kulfibre, kevlar og helt nye gallium-arsenid-solceller doneret af Det Europæiske Rumagentur, som giver bilen en teoretisk topfart på 160 km/t.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her