Læsetid: 3 min.

Tak for fridagen

Egeskolen fra Værløse måtte spille i blå-hvide dragter i skolefodboldfinalen i Parken. Men inde under bar de deres normale lyserøde trøjer. Det var rigeligt
9. november 2001

Pink Power
»Nu skal vi lige over weekenden, så skal vi kun sove fire gange mere – hvis vi kan.«
Ovenstående citat er en lettere omskrivning af en populær østjysk entertainers udgangsbøn, men i den aktuelle situation kom den fra en af torsdagens finalister i Ekstra Bladets skolefodboldturnering som torsdag nåede de ultimative højder: Finale på Danmarks Nationalstadion. Mikkel hedder fyren, der i fredags kom med de bevingede ord, og han virkede ret udhvilet, da han fejrede finalen med at score fire mål på 13 minutter i 5-1-sejren.
I alt var godt 1.300 skoler tilmeldt i år, tilbage var hos pigerne Nyrupskolen fra Kalundborg mod Als Skole fra Hadsund. Hos drengene var Laursens Realskole fra Århus, skulle det vise sig, ufrivilligt slagtekvæg overfor Egeskolen fra Værløse. Det kom nu ikke bag på os fra Furesøen.
Det første der slog mig, da jeg entrede Parken, var at publikums’brølet’ lå cirka to oktaver højere end normalt. Derefter, at gennemsnitsalderen lå væsentligt under den, du oplever en almindelig kampdag.
Hold kæft, hvor de(t) larmede, og uanset om man ’holdt med’ nogen eller ej, og det gjorde vi.
Bannere, farvestrålende, overdimensionerede serpen- tiner, sminkede ansigter, overophedede cola- og pop-corn-maskiner – og larmen.
Og forældrene. Fædrene så ud, som om de ikke rigtig vidste hvorfor de havde taget fri, og mødrene bekymrede sig bare.
En enkelt far vidste nu godt, hvorfor han var der, og imens måtte Furesøområdets ventilationsanlæg altså klare sig selv. Møllers tvillinger, Mads og Mikkel, var ude på banen, og da Mads havde spillet en væsentlig rolle i semifinalens sejr over nogle granvoksne, men teknisk set ikke særligt finessefyldte fynboer fra Hjallese, tog bror Mikkel som nævnt over i finalen.

Borgmesterens busser
Tusindvis af fritgående skolebørn fra Hadsund, Århus, Kalundborg og – ikke mindst Værløse, var naturligt usportslige overfor ’de andre’, og under drengefinalen var det tydeligt at Værløses borgmester havde været til kalveskindet, eller i hvert fald haft fingrene i den kommunale kasse. 700 vilde unge var på kommunens regning, og utvivls0mt med samtlige byrødders accept, skibet afsted til hovedstaden i 15 busser, og selv om de, som der stod i
Ekstra Bladet tidligere på ugen, ikke kunne stemme, er der ingen tvivl om den goodwill der kom ud af ulejligheden. Og de sagde tak for fridagen med en enestående support.

Selveste Kim Milton
Efter semifinalen tvivlede vi aldrig rigtig på drengene.
Men nerverne sad alligevel udenpå vinterfrakkerne, da vi endelig sad der. Det var lidt noget underligt noget, at se de ’små’ drenge på den kæmpestore bane, holdt i stramme tøjler af selveste Kim Milton Nielsen. Lidt af en hjemmedommer, vil de sikkert sige i Århus; den lange har fast bopæl i Ballerup.
Godt nok går der kun omkring 60 elever på Egeskolen, og de 25 er damer, men 10 af spillerne optræder til daglig på Værløses 1. juniorhold, så sammenspillet fejler ikke noget. Resultatet har bl.a. været en målscore på 39-6 i de foregående ni kampe, resultatet af teknisk fremragende spil, og en utrolig kampgejst. Mikkel med det mildt sagt sprudlende temperament, havde lavet de 14 af de 39. Det havde de tydeligvis ikke hverken hørt eller læst i Århus.
Og selv om de havde læst om Egeskolens midtbane-es Kasper Kalule, til daglig i AB, havde det ikke hjulpet dem. Da han på et tidspunkt havde fire østjyder bogstavelig talt på røven, ude midt på grønsværen, kunne Frank Arnesen i kommentatorboksen se sin naturlige afløser, live og på nærmeste hold.
Vi andre kunne bare feste, hele vejen hjem til Furesøen og omegn. Fredag starter hverdagen igen for de 14 drenge fra Egeskolen, og de kan lige så godt vænne sig til det: Modtagelse på rådhuset!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her