Læsetid: 2 min.

Valgnoter

2. november 2001


LO og S anmeldt for ulovlig støtte
*LO kanaliserer penge til Socialdemokratiet i strid med lovene. Det vurderede to juridiske eksperter i onsdagens udsendelse af DR’s Rapporten. Og det får nu Hans Kargaard Thomsen, der er folketingskandidat for Venstre i Århus, til at anmelde de to parter til politiet for at have brudt loven om bidrag til de politiske partier. Udsendelsen dokumenterede, hvordan partiet hvert år har modtaget syv mio. kr. fra LO – penge, der er dirigeret uden om partiets officielle regnskab.

Blå sedler til Folketinget
*Stemmesedlerne til folketingsvalget den 20. november bliver blå. Dermed undgås forveksling med stemmesedlerne til valget af kommunalbestyrelser og amtsråd. Her er stemmesedlerne trykt på henholdsvis hvidt og gult papir. Fuldmægtig Klaus Josefsen fra Indenrigsministeriets valgkontor oplyser, at farven på stemmesedlerne til Folketinget skal være ’lys blå’.

Valgresultat kan blive forsinket
*Tusindvis af ekstra valgtilforordnede vil blive indkaldt, når det fælles kommunal- og folketingsvalg skal afvikles og opgøres den 20. november. Men i kommunerne er der dog stadig en del forvirring om, hvorvidt stemmesedlerne kan nå at blive optalt inden for den tid, der normalt bruges, eller om resultatet af kommunalvalget først vil foreligge dagen efter. Efter Indenrigsministeriets pålæg ligger det klart, at stemmerne til folketingsvalget skal optælles først.

Dobbelt valg giver ikke dobbelt udgift
*De økonomisk fordele og ulemper ved at holde lokal- og folketingsvalg på en gang opvejer til en vis grad hinanden, mener Århus Kommune. Her skal der bruges flere diæt-betalte tilforordnede, men ikke det dobbelte antal, så det kan give en mindre besparelse, oplyser Henning Panduro fra valgsekretariatet i Århus.

Kamp om de gode lygtepæle
*Der bliver kamp om pladsen på de gode lygtepæle, når flere tusinde håbefulde kandidater i de kommende dage sender partisoldaterne på gaden med valgplakater til det tredobbelte valg. I Århus forventer Lars Bech fra kommunens vejkontor et temmelig broget bybillede, når plakatopsætningen i Århus’ går i gang i næste uge. »Vi bruger først til mølleprincippet, og så må vi se, hvad der sker. Der har tidligere været lidt chikane mellem de forskellige kandidater.«

Rødby troede på valgrygterne
*Rødby på Lolland har måske nok en dårlig kommunal økonomi, men intuitionen er i orden. Allerede mandag kl. 8.15 ringede kommunen til sin valgurne-leverandør i Vordingborg og bestilte ekstra urner til valget den 20. november. »Det var borgmesteren, hans sekretær og mig selv, der efter at have rådført os med rådhusbetjenten kom til den beslutning på grund af rygterne om, at statsministeren nok ville udskrive folketingsvalg,« siger kommunaldirektør, Peter Becklund, Rødby.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu