Læsetid: 2 min.

Valgnoter

20. november 2001


Stemmesedler trykkes om
*En fejl i Århus Statsamt betyder, at omkring 500.000 stemmesedler til folketingsvalget skal trykkes om i Århus Amt.
Fejlen blev opdaget søndag morgen, skriver hjemmesiden Ungtvalg.dk. Fejlen var, at rækkefølgen for SF’s kandidater var forkert på den første liste. SF stiller op på partiliste, hvilket vil sige at rækkefølgen af kandidater er fastlagt af partiet. Ifølge statsamtet skal de nye stemmesedler nok nå at blive klar.

Strid i Atassut kan hjælpe Nyrup
*Splittelse i det borgerlige, grønlandske parti Atassut kan blive udslagsgivende for hvem, der kan danne regering efter valget i morgen. I 1998 slog den unge Ellen Kristensen overraskende veteranen Otto Steenholdt, der denne gang stiller op på sin egen liste. Og i Grønland er det en udbredt opfattelse, at delingen af de borgerlige stemmer kan betyde valg til begge de partier, der umiddelbart står til at støtte Poul Nyrup Rasmussen, skrev Økonomisk Ugebrev i går.

Usande ord fra V om Burkina Faso
*Burkina Faso har i den seneste uge gentagne gange været i centrum for heftige ordvekslinger mellem Venstre og Socialdemokratiet. Landets præsident er af Venstre blandt andet blevet beskyldt for at være korrupt og for at terrorisere befolkningen. Venstre er blandt andet gået til valg på et løfte om at skære i udviklingsbistanden og overføre pengene til sygehussektoren.
Ritzau har talt med danske forskere med kendskab til Burkina Faso, og ingen af dem kan genkende billedet i Anders Fogh Rasmussens udtalelser. De mener, at bistanden har bidraget til at decentralisere det poltiske system, til at give øget pressefrihed og demokratisere landet.

Færøerne skifter MF’ere ud
*Færøerne ser fortsat ud til at udskifte sine nuværende to medlemmer af Folketinget – Óli Breckmann fra den konservative Folkeflok og Joannes Eidesgaard fra Socialdemokratiet – med to nye repræsentanter ved folketingsvalget i morgen. Den sidste meningsmåling på Færøerne inden valget viser samme tendens som de forrige vælgerundersøgelser. Vinderne ser ud til at blive de to modpolspartier – Republikanerne, der vil have færøsk suverænitet, og Sambandspartiet, der ønsker et tæt forhold til Danmark.

Valgplakater fjernet på Fejø
*På den lille Fejø i Smålandshavet ud for Lolland har ukendte i nattens mulm og mørke fjernet samtlige valgplakater. Det er Venstres og Socialdemokratiets plakater, det er gået ud over, og mistanken retter sig mod den radikale kandidat ved kommunevalget, Henriette Spandet Jensen, skriver Lolland-Falsters Folketidende. Men hun afviser overfor avisen, at hun har noget med ugerningen at gøre.
Dog udtrykker hun undren over, at de to partier overhovedet har hængt valgplakater op på Fejø. For før valgkampen gik i gang, besluttede kommunevalgs-kandidaterne på et møde, at der ikke skulle hænges plakater op på øen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her