Læsetid: 1 min.

Valgnoter

17. november 2001

Jeg skal op og føre valgkamp, hej, hej...
*...sagde den eneste politiker, der mødte op foran Christiansborg fredag eftermiddag. Her inviterede Initiativgruppen Det manglende Led til debat om tonen i valgkampen. Borgere og politikere skulle sammen finde frem til dogmeregler for politisk debat. Den enlige politiker, Thorstein Theilgaard (SF), havde tid til at komme med et enkelt forslag til en dogmeregel: at tage vælgerne alvorligt. Så skyndte han sig ind på Christiansborg igen.
Læs vælgernes dogmebud på www.nyeformater.dk

Kristelige problemer
*Kristeligt Folkeparti har nu problemer i egne rækker i valgkampen. Således fraråder folketingsmedlem Ole M. Nielsen direkte vælgerne at stemme på partiets folketingskandidat Bruno Hollendsted fra Randers-kredsen i Århus Amt. Det sker, efter at Bruno Hollendsted fredag i Nordjyske Stiftstidende sammenligner bøsser og lesbiskes seksualitet med pædofile og folk, der dyrker sex med dyr og døde. »End ikke laverestående primater etablerer sig i denne samlivsform,« skriver Bruno Hollendsted i et indlæg mod homoseksuelles ret til adoption.

S: Vi bruger mere på velfærd end V
*De socialdemokratiske kommuner bruger ifølge Indenrigsministeriet generelt flere penge på velfærd end de kommuner, som ledes af Venstre-folk. Og samtidig stiger kommuneskatten – ifølge Socialdemokratiets opgørelser – i flere Venstre-kommuner end S-ledede kommuner. Indenrigsminister Karen Jespersen (S) peger på tal fra sit eget ministerium, som viser, at de socialdemokratiske kommuner bruger flere penge på de ældre. S-kommunerne bruger i snit 40.480 kroner pr. indbygger over 67 år, i forhold til Venstre-kommunerne, der i snit bruger 35.165 kroner.
De socialdemokratiske kommuner bruger også flere timer på hjemmehjælp pr. ældre – her er tallet i snit på 87,5 timer mod 78 timer i Venstre-kommunerne.
Ifølge Socialdemokratiets opgørelse vil Venstre-kommunerne til næste år i gennemsnit nå næsten samme skatteniveau som de Socialdemokratiske: nemlig 21,08 procent i S-kommuner mod 21,02 i Venstre-kommunerne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her