Læsetid: 1 min.

65 dages krig

Kommandant: Tora Bora er indtaget
11. december 2001

*Det meste af grottekomplekset Tora Bora i det østlige Afghanistan, hvor Osama bin Laden og hans al-Qaeda-krigere menes at skjule sig, er blevet indtaget af afghanske militsstyrker, hævdede militærkommandant Hazrat Ali i går ifølge nyhedsbureauet AFP.
»Vi har kontrol med hele Mela-wa og Tora Bora-området bortset fra ét sted,« sagde Ali, der tilføjede, at al-Qaeda fortsat befinder sig øverst i bjergene. »Vi har erobret alle al-Qaeda-steder med svære våben.«
Oplysningen er dog ikke bekræftet fra anden side, og allerede torsdag i forrige uge hævdede samme Ali, at hans styrker havde kontrol med Tora Bora, hvilket viste sig ikke at være tilfældet.
*Tora Bora blev i går også mål for den særligt dødbringende jordstrygerbombe. Det er tredje gang i løbet af krigen, at USA har kastet denne type bombe, der er på næsten syv ton. Det er endnu uvist, hvor megen skade bomben har forvoldt, men en talsmand fra Pentagon sagde, at bomben under alle omstændigheder har en kraftfuld psykologisk effekt.
*Der lægges fra amerikansk side også store kræfter i eftersøgningen af Talebans åndelige leder, mullah Mohammad Omar, der siden Kandahars fald har været sporløst forsvundet. En styrke på 1.300 marinesoldater baseret syd for Kandahar har gennemsøgt regionen, sagde en talsmand for Pentagon i går.
*Den Nordlige Alliance sagde i går, at den vil beholde sine tropper i den afghanske hovedstad, Kabul, også efter udstationeringen af en international sikkerhedsstyrke i byen. Samtidig vil den internationale styrke ikke få lov til at patruljere i byen, sagde Mohammad Habeel, talsmand for forsvarsministeriet i Kabul.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her