Læsetid: 1 min.

ANMELDT I UGEN

14. december 2001


(2. sektion)

*Søren Kierkegaards Skrifter bind 19 + kommentarbind 19. 445 s. + 679 s., 450 kr. Sælges kun samlet. Gads Forlag
Sådan set er princippet for den aktuelle udgivelse af Søren Kierkegaards Skrifter enkelt: Det hele er med. Der er de oprindeligt udgivne bøger og der er journaler, breve, notesbøger og løse papirer.
Rune Lykkeberg, 6. dec.

*Roland Jacquard: I Osama Bin Ladens Navn. En dokumentation. Forlaget Per Kofod. Oversat af Christian Dahl, Niels Ivar Larsen, John Pedersen, Phippe Souplault. Efterskrift af Karsten Fledelius. 384 s., 299 kr.
Ny bog om verdens mest eftersøgte terrorist er sløret i sin research, men alligevel en vigtig bog til forståelse af en gådefuld skikkelse.
Lars Erslev Andersen, 11. dec.

*Marianne Stidsen: Udveje – fra 90’erne. 336 s., 220 kr. Gads Forlag
Jeg kunne sagtens forestille mig, at bogen vil blive populær blandt undervisere. Stidsen gør sig i hvert fald stor umage med at sætte litteraturen ind i diverse samfundsmæssige sammenhænge og gøre den forståelig på den måde.
Martin Larsen, 11. dec.

*John Colapinto: Som Gud skabte ham. Drengen der blev opdraget som en pige. Oversat af Tim Kane. Gyldendal, 280 s., 295 kr.
Colapintos bog har et konkret budskab, nemlig at man ikke bør foretage medicinske kønsbestemmende indgreb på noget menneske før dets egne voksne kønsidentitet har haft en chance for at blive formet.
Lilian Munk Rösing, 12. dec.

*Distinktion 3 2001. I Sundhedens navn. Red. Nils Mortensen m.fl. Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. 135 s., 100 kr.
Alle artiklerne er gode, og man kunne fremhæve dem hver især for at kaste påtrængende og reflekteret lys over aktuelle mekanismer og magtforhold i velfærdsstaten.
Rune Lykkeberg, 12. dec.

*Hans Bonde: Niels Bukh: En politisk-ideologisk biografi. 2 bd. 910 s. Ill., 398 kr. Museum Tusculanums Forlag
Hans Bondes doktordisputats tegner et forstemmende billede af den danske gymnastikleder Niels Bukh: En mand, der drevet af sine egne dæmoner søgte at gøre sig til førerskikkelse for dansk ungdom.
David Rehling, 13. dec.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu