Læsetid: 1 min.

Bogkort

28. december 2001

(2. sektion)

*Dobbeltvindue Det norske tidsskrift Vinduet udkommer med et dobbeltnummer (og et dobbelt nummer, der kan læses både forfra og bagfra). Omslaget har på den ene side hønen, på den anden ægget. Hønen, en hvid italiener, bærer på gumpen et skilt med påskriften ’saklig!’; ægget, et spejlæg, dømmes til gengæld ’usaklig’. Nummeret er vistnok ikke det ultimative forsøg på at afgøre, hvad der kom først, men derimod et forsøg på at udforske dobbeltheder på mange planer: Dobbeltgængermotivet, akademisk kritik vs. kunst, æstetisk og voldelig sabotage, spøg og alvor. Vinduet nr. 2/3 2001 er redaktørernes Nikolaj Frobenius og John Erik Rileys afskedsnummer.

*Jul og mandelgaver Bogmarkedet nr. 50, Forlægger- og Boghandlerforeningens fælles magasin, koncentrerer sig om julen. Fra Nettet har man hentet en julehistorie, hvor ligheden med kendte branchefolk er tilfældig, og den følges op af et interview med forfatterne til På sporet af Julemanden af Henning Prins og Anne-Marie Steen Petersen. Og så er der et opslag med mandelgaveanbefalinger. Bøger forstås.

*Uden navn i Århus Der står I&I på forsiden, og indeni slås det fast, at der er tale om et nyt poetisk blad uden navn. Bladet indeholder lyrik og prosafiktion samt et interview med bandet Gadedrengene ved Peter Poulsen. (Dén Peter Poulsen? Det fremgår ikke). Bladet fås hos boghandlere, biblioteker og på caféer i Århus, og alle indlæg til bladet går gennem oplæsningsarrangementerne 2. og 4. søndag hver måned.
poet-klub@log-a.dk

*En historie om rotten Små 36 sider fylder Agustina Bessa-Luís’ muntert-moralske historie om Rotten. Den foregår i Danmark, men er fortalt af en portugiser af samme navn som forfatteren. Forlaget Ørby har udgivet. www.oerby.dk

*Årets internationale bøger
Times Literary Supplement bringer anmeldelser af Julian Barnes, Mary Lefkowitz, Robert Craft, William Boyd, Richard Dawkins, Paul Muldoon, Felipe Fernández-Armesto, Doris Lessing, Pankaj Mishra, Joyce Carol Oates, Orhan Pamuk, Edward Said og andre.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her