Læsetid: 3 min.

Gravøllet skummede

De professionelle reddede æren i deres sidste kamp på Lyngby stadion, 2-2 mod tynde Brøndby. I kulissen kæmper lederne for en konkursfri fremtid
3. december 2001

Fodbold
For spillerne, træneren og den trofaste fanskare var det sidste kamp på Lyngby stadion.
Om Lyngby FC går konkurs, tvinges til at løse spillerne fra deres kontrakter og efter nedrykkes efter et horribelt forår som pryglede hunde – eller spillerne får frihed frihed til at gå ud og finde en anden klub i den kommende uge og lette Lyngbys lønkonto, mens amatørlederne gør det sidste forsøg på at sikre en konkursfri fremtid, kommer ud på et.
Festen er forbi, men gravøllet skummede, da superliga-holdet i den nuværende form lukkede og slukkede med en heroisk fight, der gav 2-2 mod et slidt, træt og uinspireret Brøndby-hold.
»Det bliver ikke dette hold, der spiller sæsonens sidste kamp på søndag i Århus mod AGF. Flere spillere har allerede aftaler med andre klubber. De mangler bare underskrifter, og resten er væk inden ugen er omme,« fastslog Lyngby-træner Poul Hansen efter en kamp, hvor hans reducerede hold havde spillet over evne.

Afklaring og trods
»Sådan er det, når der efter måneders usikkerhed, er en afklaring. Selv om vi ikke har kunnet træne reelt i denne uge, så vi manglede kræfter til sidst, så blev det opvejet af moral og vilje til at slutte ordentligt og vise, at man er et godt fodboldhold, på trods af de ulige vilkår,« sagde Poul Hansen, der har et sportsdirektør-tilbud fra Farum.
Dermed kan seks til ti spillere formentlig fortsætte under den sønderjyske træner. Det er for eksempel sydafrikanerne Frank Schoeman, der havde bedt sig spillefri i går, og landsmanden Bradley August.
Han åbnede Brøndby-kampen med et kanon- langskudsmål på en fint tippet frisparksbold af Stefan Schmidt. Efter blot fem minutter 1-0 – en fin personlig anbefaling til de agenter for udenlandske klubber, der fyldte godt på tribunen.
Ud over Schoeman, have angriberen Kim Christensen bedt sig fri, for han er i Hamburger SV’s søgelys. Morten Petersen anses for sikker til Malmø FF, og Mads Juncker til Brøndby. De var sligesom svenske Lars Bohinen, med i pakken til Farum, fraværende.

Sammenhold du
Derfor måtte Martin Birn i forsvaret og Nicklas Hindsberg på en fem mand bred midtbane tilbage på banen efter pausen og meget lidt træning.
»Det gjorde ondt, først i lungerne og så i benene. Vi fik begge krampe, men det var vigtigt for os at få uafgjort. Da vi gik ind på banen med hinanden i hænderne, mens fans’ne stod med tændte stjernekastere, var vi enige om, at vi ville dø med støvlerne på. Selv om det var trist og underligt, at det er forbi for dette hold i Lyngby, så ville vi slutte med værdighed,« sagde Hindsberg.
Som man siger: Sammenhold du!
Åbningsmålet blev fulgt kort ind i anden halvleg til 2-0 på et fint hovedstød af Rasmus Marvits. Og med Ruben Bagger som Brøndbys ’brandmajor’ bredte panik og krampagtighed sig langsomt hos førerholdet.
Det kunne være blevet til flere mål til de enkelt giftigt og kontra-spillende Lyngby-folk. Og Brøndby havde trods endnu en tynd præstation sine chancer, men i en stiv klokketime tog keeper Claus Falentin alt. Flot og fortjent blev han den sidste ’man of the match’ i Lyngby FC.
Meget symptomatisk var det et selvmål af en hårdt presset Martin Birn, der overlistede Falentin, så det efter 65 minutter blev 1-2. Derimod var tilbagekomne Mads Jørgensen udligning til 2-2, første gang han forlod den fløjposition, han var parkeret på, flot.
I slutfasen følte Lyngby sig snydt for et straffespark, mens årets Brøndby-spiller Krister Nordin brændte et mod Falentin.
Andre Lublin, tidligere direktør for Lyngbys hovedsponsor PFA og fortaler for redningsfusionen med Farum mente, at Brøndby og FC København godt kunne have gået ind noget før og sikret en god Superliga-modstander som Lyngby ved at købe nogle af de spillere, de har kig på.
»Det drejede sig jo kun fem-seks millioner kroner, men det for sent at komme nu,« mente Lublin til forlydendet om, at Brøndby og flere andre købere af Lyngby-spillere, vil betale mindre beløb, der kan rejse de to millioner kroner, der skal betales i løn nu for at afværge et konkurskrav fra spillerne.
Det kan jo ikke være sjovt at spille mod hinanden hver uge, lød det. For Lyngby handler det her og nu om at afværge konkursen og få indledt akkordforhandlinger med sine kreditorer, så man kan spille foråret færdig på en anstændig måde – rykke ned i 1. division – og få et fodboldliv dér for nedskruet, men talentudviklende blus.
Professionel superliga-fodbold er slut, men det var en lukning med ære.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her