Læsetid: 2 min.

Klip

28. december 2001

(2. sektion)

*Die Asta Torben Skjødt Jensen har for nylig afsluttet optagelserne til en miniserie i to dele om den danske stumfilmstjerne Asta Nielsen. Afgrunden, som serien kommer til at hedde, begynder i 1965, hvor en interesseret journalist (Ole Lemmeke) går i gang med at lave en portrætfilm om Asta Nielsen (Vera Gebuhr). Men den aldrende diva synes, at journalisten kommer for tæt på hendes privatliv og problematiske forhold til datteren Jesta, og Die Asta overtager selv filmen. Fotograf på Afgrunden er norske Harald Paalgard, der også fotograferede Skjødt Jensens dokumentarfilm om Carl Th. Dreyer, Min métier, og den er optaget med de samme high definition digitale kameraer, som George Lucas bruger til sin kommende Star Wars-film. Miniserien får premiere på DR-TV til næste år, der samtidig også er hundredeåret for Asta Nielsen debut som skuespillerinde.

*Moore Lige om hjørnet venter From Hell, de amerikanske instruktørbrødre Allen og Albert Hughes’ imødesete filmatisering af Alan Moores fremragende tegneserie om Jack the Ripper-gåden. Nu forlyder det så, at instruktøren Stephen Norrington, der stod bag den seje vampyractiongyser Blade, skal lave en filmversion af et andet af Moores hovedværker, nemlig The League of Extraordinary Gentlemen, der handler om en gruppe talentfulde mennesker, som i Victoria-tidens England kæmper for at redde verden.

*Hemmeligt Det kan godt være, at de fleste filmfans foretrækker James Bond, Agent 007, med licens til at dræbe. Men jeg tror nu også, at vi er en del, som synes, at Bond har mødt sin overmand i Austin Powers, International Man of Mystery. Manuskriptforfatter og hovedrolleindehaver Mike Myers og instruktør Jay Roach, der har scoret sig et par solide hits med spionkomedierne Austin Powers 1+2, vender til sommer tilbage med en tredje film, Austin Powers – Goldmember. Der er godt nok et stykke tid til, men fortvivl ej: På filmens officielle hjemmeside, www.austinpowers.com, kan man allerede opleve den alt andet end kedelige og politisk temmeligt korrekte trailer for filmen, hvor det er en dværg-udgave af superagenten, som må flygte fra begejstrede piger i swinging London. Yeah, Baby, yeah!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her