Læsetid: 2 min.

Klip

14. december 2001

(2. sektion)

*Dogmefilmene følges selvfølgelig interesseret af udlandet, og nu har det ansete fagblad Variety anmeldt Ole Christian Madsens En kærlighedshistorie, der optræder med den engelske titel Kira’s Reason – A Love Story. Mens de danske anmeldelser overvejende var meget positive, har Varietys Eddie Cockrell flere forbehold: »Stine Stengades seksuelt ladede, voldsomme præstation som en dansk overklasse-hustru og mor, der prøver at genvinde sit psykiske sundhed, bliver – trods dens emotionelle frygtløshed – næsten druknet i en for lang og tonemæssigt ujævn film. Den ligner ofte John Cassavetes’ En kvinde under indflydelse, men lige så ofte går den over til at blive en række flot gennemførte skuespiller-øvelser bundet sammen af et stadig mere episodisk tema.«

*Sight and Sound, det fremtrædende engelske filmtidsskrift, bringer i sit nyeste nummer et interview med den danske dogmeinstruktør Kristian Levring, der debuterede internationalt med The King Is Alive. Nu har han optaget endnu en film med DV-kamera og Jens Schlosser som fotograf, men uden
dogmeregler. Innocence har han skrevet sammen med Janet McTeer, der havde en større rolle i The King Is Alive, og som her spiller hovedrollen i et noir-agtigt kærlighedsdrama henlagt til Borneo i 1920’erne. – »Den handler om en 40-årig kvinde og en 25-årig mand, der er flygtet fra England,« fortæller Levring, der angiveligt har lavet filmen lidt i forfatteren Joseph Conrads ånd. Optagelserne i Borneos jungle var langt hårdere end i The King Is Alives ørken: »Det var rædselskryb, slanger, folk blev syge, folk besvimede, vi byggede en anløbsbro, som blev skyllet væk tre gange.«

*Anna Karina, endnu en international dansker, interviewes i Variety. Den 61-årige skuespillerinde, romanforfatter, instruktør og sangerinde fortæller, at hun stadig nærer varme følelser for den mand, der skabte hendes berømmelse, nybølge-instruktøren Jean-Luc Godard, hvis film er ved at få lidt af en renæssance. – »Jeg vil elske ham hele mit liv,« siger hun og indrømmer samtidig, at hun ikke har set ham siden engang i 1970’erne. Det var i en tv-udsendelse, hvor han var surprise-gæst: »Jeg så hele mit liv passere revy foran mine øjne og i mit hjerte, og jeg brød sammen og forlod studiet.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her