Læsetid: 2 min.

K'NYT

1. december 2001


Planer om nyt operahus i Berlin
*I Tyskland er der 80 operahuse. Og Berlin er den by i verden, der rummer flest. Men tre er åbenbart ikke nok. Ifølge operachef Andreas Rocholl findes der
»ingen optimale scener« for musikdramatiske værker. Derfor har Rocholl præsenteret en model til endnu et operahus i Berlin. Et nyt operahus vil inkludere flere mindre scener, forskningslaboratorier og et mediebibliotek.tln

Brian Mikkelsens omstruktureringer
*Som det var aftalt i det eksisterende medieforlig, får tv-licensen lov til at stige fem procent. Derudover vil den nye kulturminister øge konkurrencen mellem public service kanalerne. Hvad angår antallet af nævn og udvalg, som tildeler kulturstøtte, vil Mikkelsen »nedlægge og sammenlægge mange af rådene«. Yderligere vil han tilskynde private virksomheder til at investere i kunst, for det er »helt sindsygt, at virksomhederne i dag investerer i ægte tæpper og lækre skriveborde, men ikke i æstetiske oplevelser, så det er dejligt at være på arbejdspladsen.« ritzau

World AIDS Day
*I dag er World AIDS Day. AIDS-fondet har i den anledning sendt støttesinglen Reach Out på gaden. Kl. 16 afholder AIDS-fondet julekoncert i Trinitatis Kirke. Salmerne er valgt af Lone Kühlman, Naser Khader, Frederik Dessau, Søs Fenger og Ellen Hillingsø.

Billeder fra Afghanistan
*Hun er jordemor og har arbejdet i Herat. Han er lektor i historie og samfundsfag og har opholdt sig længere tid i Afghanistan. Mandag 3. december
17-19.30 på Københavns Hovedbibliotek kan man opleve ægteparret Ellen Marie & Finn Christensens diasforedrag, der inviterer publikum ind bag Afghanistans mure.

Sort Sol-bassist går fra borde
*En af skaberne af det nærmest legendariske danske band Sort Sol forlader nu skuden. Bassisten Knud Odde, der var med til danne gruppen i 1977, ønsker fremover at koncentrere sig om sine malerier, hvor han også regnes som en af de fremmeste herhjemme.ritzau

Riber Ret i Tønder
*Sønderjyllands Kunstmuseum inviterer til møde med kunsthistorikeren og forfatteren m.v. Hans Edvard Nørregård-Nielsen 11. december kl. 19.30 i Sønderjyllands Kunstmuseum, Tønder. Anledningen er hans seneste bog Riber Ret. Her vil sikkert dukke en og anden op for at kræve ham til regnskab for udskældningen af nabobyen Ribe. Tilmelding 30 kr. Tlf. 74 72 26 57. lb

Kogalskab i Ryesgade
*Kultur- og fødevareministre, der har mod på at høre græsset gro i dansk teaters vækstlag, kan opsøge Teatret Bidt i Ryesgade 30 C. Her opfører Rikke
Jahn Sinding fint og tankevækkende en soloperformance med titlen Bovine Spongiform Encephalopathy, om hvad der sker i hjernen på den gale tyr Torben. Til 9. dec. Billetbestilling 33239140 eller 29274992cc

Hönigman læser op på Goethe Institut
*På mandag 19.30 kan man uden omkostninger høre Barbara Hönigmann læse op af sin seneste roman Alles, alles Liebe på Goethe Institut.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her