Læsetid: 2 min.

K'NYT

13. december 2001


DR vil være kulturformidlingens fortrop
*DR meddeler, at det vil være den medievirksomhed her i landet der (naturligvis) fortsat vil sende flest oplysende timer i 2002. DR’s generaldirektør Christian Nissen afviser kritikken om, at DR under inflydelse af konkurrencen er gået i retning af en stadig lavere fællesnævner i sin programvirksomhed: »Tværtimod har DR siden midten af 90’erne skærpet sin public service-profil. Aldrig er der blevet sendt så mange danske programmer, så meget dansk musik, så meget kultur og oplsyning osv, som vi har gjort i de senere år.«

Modstand mod nedskæringer af fonde og råd
*En gruppe scenekunstnere afholder i dag et protestarrangement imod regeringens planer om at nedlægge Kulturministeriets Udviklingsfond, der ifølge pressemeddelelsen »er den eneste fond, der sætter fokus på unge kunstnere og nye kunstneriske tiltag.« Gruppen opfordrer kunstnere, medie- og filmfolk, musikere osv. om at bakke aktivt op om protesten og bidrage med indsigt og ekspertise. Mødet afholdes kl. 20 i Vesterbro Kulturhus.

Cracked Actor på BBC Prime
*Fredag 21. december kl. 21. viser BBC Prime tre programmer, der går tæt på David Robert Jones, der faldt ned på jorden 8. januar ligesom Elvis og i den bredere offentlighed går under navnet Bowie. Udover liveoptagelser og musikvideoer bydes seerne på interviewet »Cracked Actor: David Bowie« fra 1975.

Jens Haanings flygtningekalender
*I Charlottenborgs Café kan man i dag høre den landflygtige danske kunstner Jens Haaning fortælle om sit seneste projekt The refugee calendar, en kalender for året 2002, der præsenterer fotografier af asylansøgere fra Tampere i Finland. Kalender kan købes for 150 kr. og beløbet går til velgørende formål.

Public service uden rock
*Under parolen ’Rock Din Radio’ afholdes nu endnu to arrangementer, der lukker den rock, som DR og i særdeleshed P3 har lukket ude, ind. I morgen kl. 21 sættes Los Retardos m.fl. løs på Stengade og lørdag fortsætter protesten mod DR’s musikpolitik på Studenterhuset med bl.a. Scrotum. Læs nærmere om initiativet på www.rockdinradio.dk.

Legat til Roepstorf og Cronhammar
*Fonden Christian Zahrtmann uddelte i går på Statens Museum fem legater af 50.000 kr. Modtagerne er billedkunstnerne Bodil Kaalund, Laif Lage, Christian Schmidt-Rasmussen, Kristine Roepstorf og endelig Ingvar Cronhammar, der tidligere har haft problemer med at indkassere det beløb for sin rejsning af Elia i Jylland, der var blevet stillet ham i udsigt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her