Læsetid: 2 min.

K'NYT

6. december 2001


ØK's julestue på Lab
*Decemberkonfekten i Øverste Kirurgiskes poesihal The Lab, Vesterbrogade 107B består af Jørgen Sonne, Anders Søgaard, Line Lenskjær, Morten Klintø, Gordon Inc. og Thomas Krogsbøl. Kirurgiske kilder oplyser, at ØK’s pladeselskab DØK, endvidere vil præsentere sit første opus, en lyrik-cd med Jens Blendstrup og hans orkester Frodegruppen 40. Cd'en er foruroligende betitlet Piksvingeri og negerlege. Tidspunktet er i aften kl. 20, og der er gratis adgang.

Harrius Potter til dødt sprog
*Sidste nyt fra Potter fronten lyder, at forfatteren Joanna Rowlings og hendes forlag vil oversætte succesen til latin og oldgræsk for at indføre børnene i de døde sprog. Foreløbig er en pensioneret collegeprofessor udset til at udfærdige oversættelsen til latin. Harrius Potter forventes at komme i 2003. Endnu har de ikke fundet en kvalificeret oversætter til den græske version.

Planetariet åbner ny permanent udstiling
*Siden Tycho Brahe Planetarium åbnede for 12 år siden har lige så mange gæster svunget sig gennem dørene, som der er danskere i Danmark. Men nu meddeler direktør Bjørn Franck Jørgensen, at den hidtil »permanente udstiling har aftjent sin værnepligt.« 8. februar åbner en ny permanent interaktiv udstilling opdelt i 11 zoner med hver sit astronomiske eller rumfartsrelaterede emne. Én zone er afsat til astrobiologisk at granske livets opståen. En anden zone vil løbende opdatere besøgende om aktuelle missioner og projekter.

Piil præsenterer danske filmskuespilere
*I november udgav Informations filmkritiker Morten Piil leksikonet Danske filmskuespillere, der introducerede mere end 525 af slagsen – fra Ib Schønberg til Sidse Babett Knudsen. I aften kl. 19. fortæller Piil i Cinemateket om de omtalte skuespillere samt viser klip fra deres medvirken i danske spillefilm. Gratis billetter: 3374 3412.

Slammet poesi i Magstræde
'I morgen kl. 22 afholder club playrec (www.playrec.dk) et stort poetry slam arrangement på Huset i Magstræde. Hver aktør får tre min. og 10 sek. til at overbevise et hårdhudet publikum om, at hans/hendes digt ikke kun er slammet men også bedst. Oplæsningen efterfølges af old school swing med kontrabas etc.

Jan Stage på Hovedbiblioteket
*I aften kl. 17-18.30 kan man gå i clinch med en hård og således også kogt forfatter, Jan Stage, på Københavns Hovedbibliotek. Stage er aktuel med thrilleren Et kys fra Kaliningrad og taler gerne om det. Gratis billetter udleveres i Bibliotekets Information.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her