Læsetid: 3 min.

Her kommer året gående

Urpremiere på et helt nyt koncept inden for moderne avis
31. december 2001

Tv på tryk
Dette er ikke en artikel. Det er en tv-udsendelse. Det er den første tv-udsendelse på tryk i hele verden, men næppe den sidste. Aviserne kan ikke blive ved med at negligere den aggressive konkurrence fra tv-stationerne. Informations bagside strikes back!
Vi starter med en dyreudsendelse. ’Tv på tryk’ har haft en fotograf nede på havbunden. Vi ser nogle søpølser hoppe rundt. De er i højt humør, men så kommer en fæl rovfisk.
Søpølserne forsvarer sig ved at udskyde nogle klæbrige tråde, de cuvierske organer, hedder de, samt indvolde fra deres bagparti, som kaldes kloakken. Vores fotograf kom også op med disse unikke optagelser af to søpølser, der kopulerer.
Vi kommer igen næste gang.

Værstseller
Her ser vi en mand, der river pinde ud af et pindsvin og også på anden måde piner dyret. Han er en billedkunstner, og udsendelsen hedder Værstseller – som er Tv på tryks kulturflagskib. Vi får at vide, at kunstneren har fået en god anmeldelse af pindsvinet i Information og en dårlig i Weekendavisen. Desuden har han fået Eckersbergmedaljen.
Nyhederne. Tv på tryk har haft en muldvarp nede i Tora Bora-grotterne. Den kom op med endnu en undergrundsvideo, der viser en mand med et langt skæg. Det er ikke julemanden.
Klip.
(Obs! Når vi skriver ’klip‘ betyder det ikke, at De skal klippe i avisen ligesom til
julestads. Der er tale om et fagteknisk tv-udtryk, som man i øvrigt er gået bort fra.)

Æde hinanden
Vi er nået frem til reality-konceptet, Lørdags-kannibalen. Man er gået væk fra at bruge ukendte mennesker og tilbage til de gode, gamle kendte.
17 kendte er blevet låst inde sammen i et råt lokale. De skal æde hinanden i løbet af 16 dage, en om dagen. De må ikke bruge hjælpemidler, men gerne krydderier. De kan slutte sig sammen eller arbejde individuelt. Lige nu er de filtret sammen og roder rundt i en bunke på gulvet dvs. at de arbejder individuelt.
Brian Nielsen er i gang
med Trine Gregorius’ ene øre, Peter Brixtofte bider næsen af Anders Snefogh, mens Hans Engell rovgrisk har kastet sig over Lene Espersen, der er i gang med at trevle Keld Albrechtsens striktrøje op. Amin Jensen er i færd med at sluge Lille Madsen, og det ser ud til at skulle lykkes. Hele den sammenfiltrede kugle bævrer og ruller rundt, arme og ben stikker ud.
Den, der først bliver helædt, er ude. Den, der er tilbage til sidst, går videre. Men til hvad?

Potter og grotter
Vi skal også videre, nemlig til Tv på tryks gastronomiske udsendelse, Tryk på i Køkkenet. En herboende afghaner er – i anledning af bombningerne af Afghanistan – inviteret i studiet og viser her, hvordan man laver afghanske desserter.
Og nu: Den sene børneudsendelse, som sendes når børnene er lagt i seng. En nyskabelse, som Tv på tryk er ganske ene om.
Vi har (igen) haft en medarbejder nede i grotterne ved Tora Bora. Han hedder Harry Potter, og han vil snakke med Bubber og bin Laden om, hvordan det er at bo i en grotte i julen, hvis man ikke lige er ringenes herre for tiden. Mike Tyson dukker op lige før deadline. Det skal nok blive interessant.
Klip til udsendelsen Fraklip, som er et program, der specielt henvender sig til frisører.

Selvryster
De har måske undret Dem over, kære seer, at når nu dette tv-program, som De lige nu ser, er fremstillet så billigt på Dogme-manér, at bogstaverne så ikke er rystede. Men det har vi ikke kunnet klare, så dem må De selv ryste.
Ligeledes kan De selv fremstille en rulletekst, blot ved at rulle avisen sammen.

En gyser
Vi er i gang med udsendelsen, Året, der gik.
Her kommer året gående. Det går catwalk. Det kommer ind på rampen, vender og drejer sig i rampelyset. Det er i et vældigt humør, men så sætter det i med et vræl. Lidt efter er det glad igen. Det er ligesom med børn.
Nu ser vi året gå ud igen. Det var året, der gik.
Og vejrudsigten: Huuuuuh, hvor det blæser.
Midnatsforestillingen er en gyser: Det beskidte dusin østers.
Næh, såmænd. Almindeligt tv tror, det er en hel masse, men det er ikke ret meget. Man kan slukke for det så let som ingenting. Man kan ikke slukke for avisen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her