Læsetid: 2 min.

Ny leder på Forfatterskolen

19. december 2001


Ny leder på Forfatterskolen
*Hans Otto Jørgensen (f. 1954) er blevet kaldt Blichers og Johannes V. Jensens efterfølger. Efter sommerpausen 2002 kan man ydermere kalde ham Niels Franks efterfølger. Leder på Forfatterskolen, Niels Frank, der har har markeret sig som bannerfører for og i avantgarden, overlader posten til Hans Otto Jørgensen. Jørgensen bliver første prosaist i rollen som leder af skolen, som Poul Borum grundlagde i 1987. tln

En Knud W. Jensen Pris
*Ny Carslberg Fondet har – i anledning af sit eget 100 års jubilæum og ydermere i lyset af
Louisianas stifter Knud W. Jensens store indsats i den danske og internationale kunstverden – indstiftet Knud W. Jensen Prisen. Prisen er international og beløbet, der lyder på 250.000 kr., uddeles første gang i 2002

Bilka og Føtex bryder aftale om bogpriser
*Bilka og Føtex har i denne weekend tilbudt rabatter på et mindre antal nye bøger, som forlagene i overensstemmelse med dansk lovgivning har valgt at sætte faste priser på. »De udnytter, at de er de eneste, der bryder aftalen. Og det uanset at de selv over for forlagene har skrevet under på ikke at ville give rabatter på netop disse fastprisbøger, ellers ville de nemlig ikke kunne få leveret bøgerne,« siger Direktør Olaf Winsløw fra den danske Boghandlerforening.

Musicalen Chess i Århus
*I samarbejde med folkene bag musicalen Chess afholder Dansk Skak Union en spændende eftermiddag i Århus Musikhus. Det foregår i foyeren den 21. december, umiddelbart op til gallapremieren på Chess, og allerede fra kl. 13 spiller Danmarks stærkeste spiller, stormester Peter Heine Nielsen simultan mod alle fremmødte, der tør tage udfordringen op. Kl. 17 spiller Peter Heine blindskak mod sangeren Stig Rossen – med levende brikker (børn og unge fra Århus Skoleskak) – og kl. 18 er der et nyt simultanshow, inden musikere og sangere stjæler billedet fra den rigtige skakmester. P.D.

Aalbæk en lettet mand
*I går kunne man i denne spalte læse, at Aalbæk frygtede for Zentropas fremtid. Vi har i mellemtiden modtaget den ikke overraskende, men ikke desto mindre lykkelige meddelelse, at Zentropa er blevet reddet. Det Danske Filminstitut har konfirmeret, at det bevilger det fulde støttebeløb på 9,3 mio. kr. til Lars von Triers kommende film Dogville. Meddelelsen er underskrevet »en lettet mand – Peter Aalbæk«.

Bogkavalkade i Bestseller
*I morgen kl. 20-20.45 pløjer DR2’s »Bestseller« igennem året, der næsten er gået. Her bydes på gensyn med Tage Skou-Hansen, Ida Jessen, A.S. Byatt m.m.fl. Og gensyn med den række af lyrikere, der har gjort sig på cd i årets løb. Og selvfølgelig: meget, meget, meget mere.

Mobilkunstnere krydser landet
*I morgen i Roskilde påbegynder de to mobilkunstnere, Pelle og Ebbe, deres landsturné: »I en tid hvor det meste suser afsted, finder vi det på sin plads at bruge traktoren som transportmiddel.« Turneen slutter – efter ni stop i forskellige byer – i Aalborg 9. marts. Skulle man krydse deres bane, byder de måske på kaffe eller inviterer indenfor i deres mobile biograf.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu