Læsetid: 2 min.

Bogkort

25. januar 2002

(2. sektion)

*Per Højholts usædvanlige roman, Auricula, en af de senere års bedst anmeldte og mest omtalte, udkommer i næste uge til en pris, man kan komme i nærheden af: 79 kr. Det sker i Gyldendals Paperback-serie, men der er lagt snøre ud: 1. marts stiger prisen til 99 kr. Romanen handler om et antal ører på rejse gennem Europa. Dog er det ikke derfor, romanen er blevet betegnet som et hovedværk.

*John Updikes roman, Gertrud og Claudius, er netop udkommet som paperback – 99 stærke – hos Lindhardt & Ringhof. Ud over de litterære kvaliteter påkalder bogen sig lokal dansk interesse ved at fortolke Hamlet. Vi kommer ind i historien, før Shakespeares begynder, og så er Kronborg om styrbord igen.

*Bo Lidegaard fortæller 6. februar om »udbyggeren af velfærdsstaten«, Jens Otto Krag, som han har skrevet en velsolgt biografi om. Det sker i Den sorte Diamant i København – hvis den da ikke er smuldret forinden. Dorrit Willumsen fortæller 20. februar om Herman Bang, Birgitte Possing 6. marts om Nathalie Zahle, Niels Barfoed 20. marts om Peter P. Rohde og Ghita Nørby 10. april om Ghita Nørby (sammen med Niels Birger Wamberg). Til alle disse forfatterforedrag er der gratis adgang for medlemmer af Diamantklubben (undtagen Ghita Nørbys). Gæster kan købe billet for en halvtredser via BilletNet eller ved døren.

*Forlaget Basilisk har udsendt to nye hefter i sin minimalistiske B16-serie, en med et langdigt, På, af svenskeren Gertrud Olsson, den anden, Final
Instructions, med tekst af Per
Aage Brandt. Samme titel havde Mohammad Attas terroristmanual for 11. september. Hefterne er på 16 sider (!) og koster 20 kr. stykket.

*Louis de Bernières Forfatteren, der skrev bestselleren, Kaptajn Corellis mandolin, har begået en biografisk roman om en hund, som udkommer i den kommende uge på Rosinante. Røde Hund hedder bogen, og den røde hund fandtes i virkelighedens Australien (1971-79). Hunden skal have været lidt af en personlighed, hvis man kan sige sådan om en hund. Jan Bredsdorff har oversat.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her