Læsetid: 1 min.

Bogkort

11. januar 2002

(2. sektion)

*Thormod Kidde 12. januar åbner på Vejle Kunstmuseum en mindeudstilling for maleren, grafikeren og illustratoren Thormod Kidde, der døde i 1996 (far til Rune T. Kidde). De udstillede billeder er uddrag af omkring 10.000 efterladte arbejder af den flittige mand. Et udvalg på 112 sider af Kiddes kraftfulde og præcise streger kan desuden købes i bogform.
Thormod Kidde: Kvindfolk. 112 s., 168 kr. Modtryk

*Kogebog På grønlandsk hedder ’værs’go’ »takanna« – og det er samtidig titlen på noget så sjældent som en grønlandsk kogebog, redigeret af Tupaarnaq Rosing Olsen og illustreret af Nina Spore Kreutzmann. Her kan man finde opskrifter på kogt alk med karrysuppe; stegt sælkujak; qiporaq af sildepisker i eddikelage; saltede han-ammasat i kvanmarinade samt blåklokkegelé og spæksyltet rosenrod. Takanna!
132 sider. Ill. 198/248 kr. Atuakkiorfik, Grønlands Forlag

*Lars Muhl Seeren fra Andalusien af Lars Muhl er beretningen om forfatterens møde med en seer på et bjerg i Spanien – et såkaldt ’ekstrauniverselt’ menneske. Bogen er ifølge forlaget en førstehåndsberetning om en moderne mysterieindvielse.
215 s., 249 kr. Udkommer 15. januar. Lindhardt og Ringhof

*Chat I 1997 påbegyndtes et forskningsprojekt, støttet af Statens Humanistiske Forskningsråd, om børns brug af interaktive medier – i et fremtidsperspektiv. Publikationen Chat – Leg, identitet, socialitet og læring (red. Birgitte Holm Sørensen) er den tredje publikation fra det nu afsluttede projekt. Som titlen antyder undersøger bogen i syv kapitler børns chat på Nettet. Det foregår under forskellige synsvinkler, såsom identitet, sociale relationer, ’at snakke på skrift’, fiktivitet og virtuelle fællesskaber.
Chat – Leg, identitet, socialitet og læring. red. Birgitte Holm Sørensen. 149 s., 150 kr.

*Statskirke og folkekirke En brydningstid kortlægger Guldalderens voldsomme kirkepolitiske konfrontationer, der førte til, at Enevældens statskirke ved Grundloven af 1849 fortsatte som grundlovsstatens folkekirke – der stadig består. Forfatteren, cand. mag. Ph.d. Jens Rasmussen er historiker og hospitalspræst.
178 s., 175 kr. Udkommer 16. januar. Odense Universitetsforlag

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her