Læsetid: 1 min.

Klip

18. januar 2002

(2. sektion)

*Filmmesse For anden gang afholdes der filmmesse i Nørrebrohallen i København. Den 3. februar mellem 10 og 18 åbner Copenhagen Film Fair dørene for filmfans i alle aldre. På messen bliver der mulighed for at købe film, plakater, autografer og stills, og der vil blive afholdt forskellige konkurrencer og vist eksempler på makeup-effekter. Messen har horror som tema og ifølge en pressemeddelelse vil »mange af standholderne have specielle horror-effekter, ligesom der vil være flere underground-magasiner repræsenteret.« Desuden dukker den danske skuespillerinde Trine Dyrholm op og skriver autografer i anledning af sin nye film, Tomas Gislassons P.O.V., der har premiere den 25. januar. Mere på www.copenhagenfilmfair.dk.

*Dokumentar En række søndage i 2002 vil Cinemateket i København i samarbejde med European Documentary Network sætte fokus på »international dokumentarfilm med debatmæssig bid i,« som det hedder i en pressemeddelelse. »Om dokumentarfilm virkelig kan ændre verden er et godt spørgsmål, men den kan med garanti være med til at skabe debat.« Rækken af ’dok søndage’ indledes den 20. januar kl. 14.15 med Jung (War) in the Land of the Mujaheddin, der følger en italiensk kirurg og en krigskorrespondent, som åbner et hospital i Kabul i Afghanistan. Filmens producent og klipper, Giuseppe Petitto, vil være til stede under visningen, og han vil bagefter deltage i en debat med publikum.

*Filmturné 25 biografer landet over vil i løbet af årets første måneder få besøg af fem filmpakker, sammensat af Det Danske Filminstitut. Tre af pakkerne byder på film for børn på henholdsvis 5-7 år og 7-9 år, og det bliver bl.a. muligt for børnene at se Natasha Arthys fine Fanny Farveløs og den franske børnefilmklassiker Den røde ballon. De sidste to pakker er fyldt med novellefilm og dokumentarfilm, bl.a. Henrik Nordbrandts På Ama’r, Jon Bang Carlsens It’s Now or Never, Jannik Hastrups animerede Tango Jalousie og den svenske I skyggen af solen, der følger en kvindelig tyrefægters kamp for anerkendelse. Der er gratis adgang til forestillingerne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her