Læsetid: 2 min.

Klip

4. januar 2002

(2. sektion)

*Konsulent Som nogen måske kan huske, resulterede en vred Information-leder – over filmstøtte til den forfærdelige børnefilm Jolly Roger – og et efterfølgende læserbrev fra de ansvarlige i, at børnefilmkonsulenten Thomas Danielsson blev suspenderet og anbefalet fyret fra sin stilling ved Det Danske Filminstitut. Fyret blev han trods alt ikke, men fratrådte alligevel sin stilling efter at have indgået en ikke offentliggjort aftale med instituttets ledelse. Altså mangler de nu en børnefilmkonsulent derinde. Er man interesseret, kan stillingsopslaget med alle detaljer findes på www.dfi.dk. Stillingen kræver selvfølgelig en vis fornemmelse for filmproduktion og ikke mindst viden om forholdet mellem børn og film. Vi citerer fra opslaget: »Filmkonsulenten skal have særlig indsigt i børns oplevelsesverden og i børne- og ungdomskultur generelt. Specifikt skal filmkonsulenten have viden om børns forventninger til og brug af film og medier.« Desuden har man som ansvarlig konsulent »til opgave, gennem løbende dialog med forfatter, instruktør og producent, at sikre en optimal udvikling af projekter, der tildeles støtte!« Måske var det det, Danielsson glemte, da han havde givet penge til Jolly Roger.

*Italiensk I januarudgaven af det fornemme, britiske magasin Vanity Fair er filmanmelderen Bruce Handy ganske begejstret over Lone Scherfigs dogmefilm Italiensk for begyndere. Karaktererne er søde, mener Handy, men »sød er altså ikke det samme som nuttet, og nuttet er denne underlige fisk af en film ikke. Snarere er den dansk.« Hvad han så end mener med det. Handy er også faldet for Peter Gantzlers præstation som »en af den slags blide, socialt tilbagestående, søde fyre, som enten ville blive skildret alt for sentimentalt eller frataget sin værdighed i en Hollywood-
komedie.« Pæne ord fra Vanity Fairs anmelder, der meget gerne vil se den af Gantzlers tidligere film, der har fået den mundrette amerikanske titel Help! I’m a Fish. Kære Bruce Handy vil dog nok få sig en overraskelse, da der er tale om den danske tegnefilm Hjælp! Jeg er en fisk, til hvilken Peter Gantzler ’kun’ har lagt stemme.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her