Læsetid: 2 min.

K'NYT

5. januar 2002


E-mail-protest mod kulturnedskæring
*Et nystartet e-mail-netværk i kulturlivet kaldet UdviklingDK har initieret en underskriftsindsamling. Initiativtagerne, Terra Ars Nova, der overvældede har modtaget nær ved 1000 e-mail-underskrifter, protesterer mod Brian Mikkelsens nedlæggelse af Kulturministeriets Udviklingsfond, »der har støttet mange eksperimenter på tværs af kunstneriske skel samt to progressive fokusområder: det digitale multimedie område og den etniske og tværkulturelle kunst.« Selvom underskriftsindsamlingen sluttede 28. december, modtager UdviklingDK stadig mails og overvejer derfor at fortsætte en tid endnu. tln

DR TV løb med seerne
*DR TV kan ikke få armene ned – over hovedet. For hele perioden fra 21. december til og med nytårsdag, hvor danskernes tv-kiggeri når det absolutte toppunkt, løb DR1 og DR2 med 39 procent af af det samlede tv-fobrug mod 36 procent til de to
TV 2-kanaler. DR TV’s 6. største hit var Dronningens nytårstale, der nåede 1.077.000 seere.

Heine i blindskak mod Rossen
*I samarbejde med folkene bag CHESS afholder Dansk Skak Union lørdag en spændende eftermiddag i Falkoner Centret, umiddelbart før premieren paa den populære musical. Kl. 13 spiller Danmarksmesteren Peter Heine Nielsen blindskak – endda mod to modstandere paa én gang, Erik Bremer og Allan Larsen fra Danmarks Blindeskak. Derefter giver Peter Heine fra kl. 13.30 simultanopvisning mod alle, der tør tage udfordringen op – og endelig spiller han fra kl. 17.30 blindskak mod tenoren Stig Rossen. Her fungerer stormester Sune Berg Hansen som sekundant for Rossen. Og umiddelbart inden premieren kan det tilstrømmende publikum få lejlighed til at flytte brikkerne i en ny simultanopvisning mod den flittige Danmarksmester. P.D.

Årets tv-personlighed
*Henrik List og Torben Weirup har atter »objektivt og retfærdigt« uddelt priser til de personer og personager, der markerede sig i løbet af året. For en overordnet betragtning synes uddelingen lovlig lemfældig. Dumdristigt ville det dog være at opponere mod kåringen af Årets tv-personlighed: »Flemming Kyed, som får prisen for sine pædagogiske øl- og vinprogrammer på DK. Du ved, hvad du taler om!«

Winther læser op i Wiuff
*Gordon Inc., der i ovennævnte prisuddeling blev kåret som Årets forfatter, læser torsdag 10. januar kl. 18 op i Wiuff Boghandel på Jagtvej. Inc., der ligesom en anden dansk forfatter yderligere bærer efternavnet Winther, udgav sidste år romanen Dødsdromen.

Reception hos After Hand
*I forbindelse med udgivelsen af Henrik Haves Postulanten holder After Hand søndag kl. 14-16 reception i forlagets lokaler i Nansensgade 43, kld. mf. (Anmeldelse af bogen side 6).

Carøe indvier nyrestaureret teater
*Michael Carøe, der stadig trækkes af en Sinatra-binding, barsler med et nyt show, Back in Business. Forestillingen, der har premiere 19. januar, bliver første opsætning på det nyrestaurerede Bellevue Teater tegnet af
Arne Jacobsen. Bandet tæller
11 mænd og »tre underskønne korpiger, der kan meget mere end deres juhu.«?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her