Læsetid: 2 min.

K'NYT

24. januar 2002


Immigrer til den Transnationale Republik!
*Udstiligsstedet i-n-k (institut for nutidskunst, Nørregade 7c, Kbh. K) åbner i dag kl. 19 et immigrationskontor, der udsteder pas til den såkaldte Transnationale Republik. Republikken, der officielt blev udråbt i München 2001, er ikke dannet på grundlag af ’ét folk’, men statsborgere, der ønsker at færdes ligeså uhindret i en globaliseret verden som deres creditcards. I-n-k, der drives af frivillig arbejdskraft, har senest modtaget 75.000 kr. af Kulturministeriets Udviklingsfond.

80 mio. kr. i licens fra erhvervsvirksomheder
*DR Licens iværksætter nu en licenskampagne, der kan indbringe op mod 80 mio. kr., rettet mod erhvervslivets sortseere. Ud af 500.000 erhvervsvirksomheder i Danmark, er det kun et fåtal af dem, der betaler.

Langes opus 4
*På forlaget Forum har Grethe Lange netop udsendt det fjerde bind i serien om politilægen Poul Rash og hans knastfyldte samarbejde med den lokale sherif, kriminalinspektør Gunnar Thorsen. Handlingen i De knuste spejle (150 s., 149 kr.) foregår som i Grethe Langes tre tidligere bøger i 1960’ernes Helsingør, og alt i opus 4 er således ved det gamle – og det i mere end én forstand: troværdige personer, en troværdig handling og masser af atmosfære. Grethe Lange skriver atter ukunstlet og atmosfæreskabende, og De knuste spejle er den hidtil bedste fra hendes hånd. Her er virkelig tale om en god, gammeldags politiroman, som vor mor bagte dem. P. D.

Reimer Bo nu med bog
*Hvad sidder studieværterne egentlig og tænker, mens de ser ud som om de lytter? Og må man ryge i studiet? Det er bare to af de spørgsmål, man kan stille Reimer Bo, når han i aften kl. 18 i Wiuff Boghandel på Jagtvej taler om sin bog om tv-interview, Samtaler.

Første nyhedsradiokanal i Danmark
*En nystartet radiokanal Nyhedsradioen 24-7 sender nyheder 24 timer i døgnet og kan bl.a. modtages hos TDC Kabel TV (eller Kbh: 105,6 MHz, Roskilde: 106,6 MHz, Nordsjælland: 96,1 MHz og Østjylland: 106,2 MHz). Hver dag kl 18.30-20.30 er der debat om jura, politik og kultur.

Madding uden guldfisk
*I morgen 25. januar kl. 19 afholdes et gastronomisk arrangement på Café Trapholt om mad- og billedkunst. Maleren Erik Hoppe siger om sit maleri fra Søndermarken: »Der lugter af piger overalt, den brændte lugt af piger.« Og Trapholt, der aldrig er for fin til en god gang populisme, spørger så Søren Gericke, hvilken kunstfuld smag, der passer til Erik Hoppes smagfulde kunst.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her