Læsetid: 2 min.

K'NYT

17. januar 2002


Arte får ny chef
*Efter et underskud på 9,1 mio. kr. sidste sæson er Alm. Brands tidligere økonomichef Niels Markussen tiltrådt stillingen som Artes nye direktør. På grund af for lille egenkapital besluttede Artes bestyrelse tirsdag at etablere et aktieselskab, Arte A/S.

’Det bliver sagt’ på film
*Kristian Ditlev Jensens selvbiografiske bog om pædofili, Det bliver sagt, der sættes op på Holbæk Egnsteater til september, er forfatteren ved at omskrive til filmmanuskript. Filminstruktøren Stefan Treschow har købt rettighederne.

Karadzic har skrevet komedie
*Den eftersøgte tidligere bosnisk-serbiske leder Radovan Karadzic har skrevet en komedie, rapporterede avisen Nacional onsdag. Samtidig afviser den internationale stabiliseringsstyrke, SFOR, at kommentere rapporter om, at USA forbereder pågribelse af Karadzic.
Ifølge Nacional, som er hjemmehørende i Jugoslaviens hovedstad, Beograd, vil Karadzic’ komedie snart blive opført. Stykket handler om, hvordan en magtfuld leder gør ubetydelige personer til politikere.ritzau

Gadedansere på teater
*I går var der på Grand teater urpremiere på stykket Street Smart – et stort hip hop, rap og break show med ti internationale dansere. Den teatralske oplevelse af verden fra gadeperspektiv kan ses indtil 19. januar.

Tegneserieskabere i kød og blod
*Tegneserietidsskriftet Rackham afholder i anledning af publiceringegen af sit forvoksede, fjerde nummer reception i dag kl. 16 i tegenseriebutikken Fantask, Skt. Pederstræde 18, hvor serieskabere vil tale, tegne og signere. I nummeret, der indeholder en række interview, kan man bl.a. læse Jakob Martin Strid, der sammenligner sin generations tegnere med guitarister, der helst vil spille solo.

Pessoa på Nørrebro
*Den portugisiske digter Fernando Pessoa er død. For mange år siden. Det bliver derfor hans oversætter Peter Poulsen, der i dag kl. 18 i Wiuff Boghandel på jagtvej fortæller om Pessoas poesi, prosa og pseudonyme venner. Rygter vil vide, at Poulsen vil blive interviewet af manden, der i Berlingske Tidende blev kåret som årets boghandler 2001: Lars Sonnergaard.

Tekstiler bøjet i neon
*På udstillingen »Tapeter« på Det Danske Kunstindustrimuseum bøjes bøjer Astrid Krogh tekstiler i neon. Det vil i netop denne sammenhæng sige, at hun i rummet mellem to forskelligt farvede neonrør lader en tredje farve opstå. Endvidere byder den faste samling på »en vævning af optiske fibre samt et tapet flettet i rustfrit stål.« Udstillingen løber fra 18. januar til 17. marts.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu