Læsetid: 2 min.

K'NYT

16. januar 2002


Mindesmærker på Ground Zero
*Hullet i jorden efter WTC’s implosion kaldet Ground Zero skal fyldes op igen. Og ifølge The Wall Street Journal er debatten om hvorledes nu »gået ind i overtiden«. »The ’rebuild it big’ school,« nægter at tage nederlaget på sig ved resignerende at anlægge en park, en såkaldt »forstadsindsprøjtning«, som »the green school of thought« derimod anbefaler. En række kunstneriske alternativer byder sig også til. Men formand for Harvards afdeling for design og byplanlægning, Alex Krieger, mener ikke tiden er moden. Han har foreløbigt kun set »pinlige design, mange af dem ovenud sentimentale.«tln

Wilsons stykke om Jacobsen finansieres
*Kulturbro 2002 har nu indvilget i at delfinansiere den amerikanske instruktør Robert Wilsons stykke om Arne Jacobsen, The White Town, der skal produceres af Kaleidoskop. Teatret satser nu på støtte fra erhvervslivet. »Det er unikt at Robert Wilson skriver et stykke uden forlæg, og det er en cadeau til dansk design, at han vælger at tage udgangspunkt i en dansk kunstner,« siger teaterchef Martin Tulinius.

Alte Nationalgalerie er genåbnet
*Berlins Alte Nationalgalerie er netop åbnet efter en gennemgribende tre-årig restaurering til næsten 600 mio. kr. Når hele Museumsinsel med de mange museer om føje år står færdigrestaureret, vil det være som at løse billet til »et kulturens Akropolis«, som Peter-Klaus Schuster, direktør for Berlins statslige museer, sagde ved indvielsen. Alte Nationalgalerie, der nu fremstår i hele den 125-årige bygnings oprindelige skønhed, men med alle moderne faciliteter, rummer samlinger af tysk og udenlandsk kunst fra 19. og 20. århundrede. lb

Nyt site for elektronisk musik
*Et nyt dansk mp3-site med et tvetydige navn www.electraum.com har set dagens lys. Her kan man uforstyrret af sponsorer, popop-vinduer og reklamer downloade musik inden for de mere afdæmpede elektroniske genrer, bl.a. ambient, electronica, chillout. Foreløbig kan man bl.a. høre Icebreaker International og i løbet af foråret Aphex Twin.

Statens Museum mellem lyd og billede
*Lørdag søsættes Statens Museum for Kunsts seneste forsøg på at nå masserne, »Ikoner i lyd og billede«. Kl. 11. går Maria Koppel på scenen efterfulgt af bl.a. Søren Sko og kl. 15. Freya.
I samme tidsrum vil fire omvisninger sætte fokus på sansernes og de kunstneriske udtryksformers samspil.

Gjerdevik ny formand på Brandts
*Kirsten Justensen er trådt af som formand for Brandts Klædefabrik og har trukket sig fra bestyrelsen, fordi hun er blevet valgt ind i det nye Billedkunstråd. Ny formand er en anden kunstner, Nils Erik Gjerdevik (1962).

Glyptoteket fik for stor succes
*I en forsøgsperiode har der været gratis adgang til Café Glyptoteket, men det blev en alt for stor succes. Der var ikke plads til museets betalende gæster, så nu skal man per 1. februar atter betale.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her