Læsetid: 2 min.

K'NYT

15. januar 2002


Nyt rigsarkiv opgives
*Den nuværende regering skrotter den plan om et nyt rigsarkiv, der blev besluttet under den forhenværende regering. Projektets estimerede totalpris på 1,7 mia. kr. anses for at være for dyrt. Ydermere hævdes projektet at være blevet overhalet indenom af den teknologiske udvikling, der nu muliggør elektronisk registrering som erstatning for pladskrævende reolsystemer. Opgivelsen af det fremskredne projekt koster staten 180 mio. kr.

Tipsmidler til Kierkegaard
*Brian A. Mikkelsen har bedt Folketingets finansudvalg støtte Kierkegaard-centrets oversættelse af Søren Kierkegaards samlede værker med en mio. kr. og et videnskabeligt værk om Carl Nielsen med 1,5. mio. kr. Pengene hentes fra tips- og lottomidler.

Rohde i Lübeck
*Jokum Rohdes 90’er-stykke Nero spiller nu på Theater Lübeck i Jenny Nörbachs opsætning til kritikere og publikums store begejstring. En anmelder på Teatertidsskriftet Theater der Zeit finder stykket alvorligt og urkominsk, men stadig »er der denne foruroligende fornemmelse af at opleve en historie der falder endeløst ind i sig selv.«

Antropologi om danskhed
*Nummer 42 af Tidsskriftet Antropologi kan nu erhverves for 150 kr., og temaet er danskhed. Bl.a. kan man læse en indisk antropologs overvejelser over janteloven og danskeres manglende evne til at skelne mellem ’lighed’ og ’enshed.’ Eller Georg Brandes, der undersøger »en vis Træghed i Folkekarakterens Grund.«

Bille August til Hollywood
*Det forlyder, at Bille August i marts tager til Hollywood for at påbegynde indspilningerne til filmen Without Apparent Motive. Det har længe været filminstruktørens drøm at lave en Hollywoodfilm og selv slår han den emnemæssigt i hartkorn med L.A. Confidential.

Dues odyssee i Blovstrød Kirke
*27. januar indleder dr. phil. Otto Steen Due i Blovstrød Kirke en foredragsrække om den klassiske kulturarvs betydning. Her vil Due for første gang præsentere sin nyoversættelse af Odysseen.

Brenøe i Alfabet
*I aften kl. 20 taler Mads Brenøe i P2’s Alfabet om sin nye bog, Bjerget – en bog om fedmens ensomhed og dansk provinsialisme.

Mød forældrene
*Dansescenen har improvisationsdans på plakaten i denne uge. Onsdag til lørdag kan man se to hold udenlanske performere: 16. og 17. januar Alessandro Certini, Katie Duck og David Zambrano og l8. og 19. januar Simone Forti, Julyen Hamilton og Deborah Hay. Billetter til alle fire forestillinger til særpris fås onsdag. cc

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her