Læsetid: 1 min.

Krystallinsk skønhed

Martin Hall: Camille/Original Soundtrack (MNW). Udkommer mandag
18. januar 2002

(2. sektion)

Rock
*At lytte til Martin Halls lydspor til Gladsaxe Teaters forestilling Camille med den underskønne Stine Stengade i hovedrollen er som at træde ud i et frostlandskab, dækket af nyfalden sne. Der er hvidt, der er koldt, der er klart – og smukt som bare pokker. Anført af Halls lidt hjælpeløse, men særdeles sjælfulde klaverspil – vi går ud fra at det skal være pivfalsk på »Replicator«? – som er elektronisk behandlet på en måde, der bringer tankerne hen på
Brian Enos mesterlige Another Green World, har det fået en meget støvet og taktil klang, som signalerer fortid, erfaring og resigneret smerte. Den gode Hall har melodisk set været i sit mest generøse hjørne og har samlet en række indbydende temaer på det overvejende instrumentale album, hvorpå han får sporadisk og diskret asssistance af The Vista Dome Ensemble og koret Konsort.
Også operasangeren Andrea Pellegrini yder sit på et par skæringer, og så bliver det direkte sublim lytning. Hall har jo ofte bevæget sig i grænselandet til kompositionsmusikken, men uden at tage skridtet fuldt ud. Man kunne forestille sig at dette felt ville udgøre en frugtbar udfordring for denne talentfulde multikunstner, hvis særpræg og lidenskab der ikke skal sættes spørgsmålstegn ved her. Halls sans for krystallinsk skønhed folder sig på Camille ud i al sin frygtindgydende strenghed. Kun afslutningsnummeret falder igennem isen med sin fade popklang.
Og endelig bør det usigeligt smukke artwork nævnes – fotograf Casper Sejersen har sammen med designer Kenneth Schultz begået et af de smukkeste sepia-tintede pladeomslag i mands minde. Lige til at indramme og hænge op på væggen til vederkvægelse. Gerne i samklang med den malende, mystiske og dragende musik, som vil leve længe efter forestillingen!

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu