Læsetid: 1 min.

Milde ikonoklaster

M. Hederos & M. Helberg: Together In The Darkness (Silence/MNW)
11. januar 2002

(2. sektion)

Rock
Da M. Hedero & M. Hellberg debuterede med albummet af samme navn i 2000 måtte man lige spidse ører, for at opfatte hvor skægt og anderledes et projekt de to svenske gentlemen havde gang i.
Bevæbnet med et styks opretstående klaver (Martin Hederos) og et styks halvrusten stemme (Mattias Hellberg) tog de to herrer livtag med nogle af randrockens mest elskede sange – Gram Parsons ’She’, Velvets ’Pale Blue Eyes’, Loves ’Signed D.C.’ og fem andre fra den store rockbog – med en lyd som sad de og fyrede dem af i lytterens stue. Med opfølgeren Together In The Darkness har de taget små skridt i diverse retninger for at udvide paletten: For det første har de selv skrevet fem af pladens 11 skæringer, og dernæst tager de på enkelte udvalgte skæringer flere instrumenter i brug end bare lige det opretstående.
Der koloreres hist og pist med lidt orgel, lidt mundharpe og lidt guitar og i enkelte tilfælde er der sågar indforskrevet en blæsersektion.
Resultatet er en plade, som er en anelse mere varieret og lige en tand mere musikalsk interessant end forgængeren – uden at sætte dens atmosfæriske intimitet overstyr.
Som sangskrivere er Hederos og Hellberg heller ikke helt uefne selv, om end det selvfølgelig er modigt gjort at ville matche egne udgydelser med minimesterværker som Tim Hardins ’Hang On To A Dream’, Neil Youngs lidt oversete ’Mellow My Mind’ og ikke mindst ’No Fun’ med The Stooges (som trioen overraskende forløser smukt og naturligt, trods dens rødder i garagerocken). Intet kommer dog helt op på siden af Bob Marleys ’Concrete Jungle’, der i hænderne på disse milde ikonoklaster antager en helt ny dimension. Som helhed måske nok ret sært, men ikke desto mindre et satans stærkt udspil – og en glimrende modgift til tidens omsiggribende lydforurening.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu