Læsetid: 1 min.

Albrechtsen i opgør med uklar EU-profil

Offensivt EU-udspil skal markere forskel i højre- og venstreorienteret
16. februar 2002

EU-modstand
Enhedslisten har mistet unge, progressive vælgere på grund af en uklar EU- politik. Det mener EU-ordfører, Keld Albrechtsen: »Et af vores problemer er, at vores modstand er blevet sat lig med den yderste højrefløjs. Jeg møder mange unge, der siger; ’vi er helt enige i jeres analyse og kritik af EU, men hvad vil I egentligt på den internationale scene?’,« siger han til Information.
Han vurderer, at det er en af årsagerne til, at partiet mistede mange stemmer til blandt andet De Radikale.
Når Enhedslisten holder hovedbestyrelsesmøde i denne weekend, er der netop lagt op til heftig debat om partiets EU-linje. Det sker på baggrund af Keld Albrechtsens udspil, Venstrefløjen og EU, der vakte stor opsigt i sidste uge. Han vil have venstrefløjen ind i en offensiv EU-debat, fremfor blot at kræve dansk enegang.
»Vores alternativ til Unionen og vores vision for Europa har ikke været godt nok formuleret og udarbejdet, så det har kunne fremstå for unge som et alternativ«
Det, der især har vakt bestyrtelse hos partifæller og andre unionsmodstandere, er overvejelserne om at ændre undtagelserne på forsvarsområdet og ændre den retslige undtagelse, så den tillader dansk deltagelse i et overstatsligt samarbejde på udlændnge-området med sikring af mindsterettigheder.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her