Læsetid: 1 min.

Begivenhedskultur

2. februar 2002

Blomsterkunstneren Tage Andersen deltager i en såkaldt »Dialogudstilling«, der åbner i dag i Statens Museum for Kunst. Omkring 50 af hans kompositioner af planter, friske blomster, frugter, konkylier, porcelæn, fugle i volierer og opstillinger har nu erobret salene og den ellers kunstløse skulpturgade. Hensigten er ifølge idékvinden, museumsdirektør Allis Helleland at »understrege formen, farverne og stemningen i museets værker.« Men i stedet sker der det, at fokus forskydes fra billede og skulptur til grenværk, sære vækster, lysekroner og opstillinger. Og hvad siger kunstnerne i øvrigt om dette utraditionelle tiltag?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her