Læsetid: 3 min.

David Trads ny chefredaktør

Informations nye chefredaktør, David Trads, har en bred journalistisk baggrund som både bladmand og engageret debattør
1. februar 2002

Fra vor helt egen verden
Den 34-årige David Trads blev i går ansat som nyt medlem af redaktionsledelsen på Information. Den daglige ledelse består hermed af Jørgen Steen Nielsen som ansvarshavende chefredaktør, David Trads som journalistisk chefredaktør og Henrik Bo Nielsen som administrerende direktør. David Trads tiltræder på Information den 1. maj. Han kommer fra en stilling som redaktionschef på den succesfulde gratisavis metroXpress. David Trads har tidligere været bl.a. indlandschef i Danmarks Radio og leder af Jyllands-Postens Christiansborg-redaktion.
»Vi er meget glade for at kunne ansætte en så dygtig bladmand som David Trads,« siger Informations bestyrelsesformand Torben Möger Pedersen: »Kombinationen af hans journalistiske og ledelsesmæssige erfaringer giver de bedste muligheder for at fortsætte og styrke den udviklingsproces, Information har indledt for at placere avisen som det nødvendige medie for moderne mennesker, der er engagerede i tidens store forandringsprocesser« siger bestyrelsesformanden.

Kritisk opposition
David Trads ser det som en spændende udfordring at være med til at udvikle Information til et dagblad, der i højere grad end hidtil tør prioritere sit stof i forhold til en række klare og væsentlige satsningsområder:
»Det er vigtigt, Information tør sige: Der er nogle områder i samfundet, som vi følger særlig tæt rent journalistisk. Det kan f.eks. være de konkrete, daglige konsekvenser af globalisering; indvandreres vilkår og social udstødelse. Information er og skal være avisen, der kritisk beskriver de forandringer, der sker i verden og det nære liv,« siger Trads og fremhæver, at han bl.a. har været tiltrukket af Informations rolle som kritisk og uafhængig oppositionsavis:
»Information skal først og fremmest være i opposition til dem, der sidder på magten. Men vi skal naturligvis også være yderst kritiske i forhold til oppositionen og deres alternativer,« siger Trads.
Chefredaktør Jørgen Steen Nielsen ser frem til samarbejdet med David Trads: »Hans kyndighed og initiativkraft giver os den største optimisme omkring Informations muligheder på et vanskeligt dagbladsmarked,« siger Jørgen Steen Nielsen, som på et senere tidspunkt vil træde tilbage og skrive igen:
»Ved ansættelsen af en ny chefredaktør har det været afgørende at sikre os, at den person vi ansætter ikke bare er medlem af chefredaktionen, men også er en person som helt naturligt kan afløse Jørgen Steen Nielsen som ansvarshavende redaktør. Vi er nu i den gunstige situation, at vi helt udramatisk kan klare et generationsskifte, når Jørgen, David og bestyrelsen finder tidspunktet passende,« siger Torben Möger Pedersen.

Engageret debattør
David Trads har allerede solid erfaring fra den danske dagbladsbranche. Umiddelbart efter han blev færdiguddannet fra Journalisthøjskolen i 1994 blev han ansat som Jyllands-Postens korrespondent i Latinamerika. Kort tid efter flyttede han til Moskva, hvorfra han arbejdede som Ruslands-korrespondent i de næste tre år. Herfra returnerede han til en stilling som leder af avisens politiske redaktion på Christiansborg.
I 2000 gik turen videre til en stilling som indlandsredaktør i DR-Nyheder. Og i 2001 var han medinitiativtager til metroXpress, hvor han i dag er redaktionschef:
»David er en usædvanligt godt begavet journalist, der tilmed har gode evner for at lede en redaktion og se nye muligheder for medierne. Vi sætter stor pris på Davids indsats i den uhyre succesfulde introduktionsfase af metroXpress og ønsker ham al mulig held og lykke,« siger ansv. chefredaktør og adm. direktør på metroXpress, Per Mikael Jensen.
David Trads har sideløbende med stillingen som redaktionschef på metroXpress fungeret som politisk kommentator på P1’s Orientering og i Politiken. Han er også forfatter til bogen Dansk Folkebedrag om Dansk Folkeparti, der snart udkommer på Gyldendal.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her