Læsetid: 3 min.

Fodboldsponsorer afviser urent spil i Farum-sagen

Farum Boldklubs fungerende formand Hans Carl Nielsen vil i dag rette henvendelse til alle klubbens sponsorer
14. februar 2002

Efter at både Alletiders Rejser og entreprenørselskabet Skanska har indrømmet at have deltaget i overførslen af penge fra Farum Kommune til byens boldklubber, har mange spurgt sig selv, om der er andre sponsorer, der har deltaget i lignende overførsler.
Information har foretaget en rundringning til en række af Farum Boldklubs øvrige sponsorer, men de afviser alle, at det har været en betingelse i deres leverandøraftaler med kommunen, at de skulle indtræde som sponsorer, og at der skulle være sket pengeoverførsler fra kommunen til boldklubben via virksomhederne.
I tilfældene Alletiders Rejser og Skanska er overførslerne angiveligt sket ved at virksomhederne har taget overpris for ydelserne, for derefter at videresende denne overpris til Farum Boldklub. Begge firmaer har i dag med ny ledelse stoppet den trafik, og Skanska har betalt et millionbeløb tilbage.

Reklame for kloak
En af de øvrige sponsorer er Hoffmann-Krüger Farum. Virksomheden har siden 1990 drevet Farum rensningsanlægget Stavnholt. I 1998 vandt firmaet en EU-licitation, hvorefter kloaknettet også blev en del af driftsaftalen.
Administrerende direktør Karsten Holm Jørgensen fortæller, at sponsoraftalen omfatter to bandereklamer, fribilletter og adgang til Farum Park, og at den er indgået, for at lokalbefolkningen skal få kendskab til, hvad virksomheden beskræftiger sig med.
»Normalt ringer borgerne til kommunen, hvis der for eksempel er brud på en ledning, men vi vil godt have dem til at ringe direkte til os,« siger Karsten Holm Jørgensen.
Han afviser, at der skulle være sket overførsler fra kommunen til boldklubben via virksomheden, og at der er betingelser i virksomhedens leverandøraftale om sponsorat.
En anden af kommunens leverandører er Business Service A/S. Virksomheden løser en række bogholderiopgaver for kommunen og udbetaler pensionsydelser, underholdningsbidrag og en række andre ydelser.
Virksomheden har overtaget 20 af kommunens medarbejdere, ligesom den har overtaget kommunens lokaler på Rådhustorvet.
Tidligere blev opgaverne varetaget af Deloitte & Touche, men aftalen med Farum Kommune blev købt af direktør Karsten Heiselberg. Han understreger overfor Information, at kommunen hverken før eller nu har udliciteret sin revision eller skatteligning, som det tidligere er fremgået i flere medier.
Business & Service har som led i overtagelsen af forretningsaftalen også overtaget sponsoratet med Farum Boldklub, men Karsten Heiselberg afviser, at der er betingelser om sponsorat i samarbejdet med Farum.
– Er det et problem for virksomheden at blive associeret med Farum Boldklub i denne tid?
»Nej, via aftalen med erhvervsklubben har jeg fået mange kontakter i Farum, med direktører for andre firmaer, som vi løser opgaver for også,« fortæller Karsten Heiselberg.

Stopper sponsorat
En tredje virksomhed, der er kommet i søgelyset med afsløringerne i Farum, er Compaq Computer A/S, som har leveret 1.700 computere til Farum Kommune.
Her afviser marketingsdirektør Søren Langgård Larsen, at der har været tale om pengeoverførsler i sponsoraftalen. Virksomheden har valgt at stoppe sponsoraftalen med Farum Boldklub til august.
Det sker ifølge Søren Langgård Larsen som følge af en større omlægning af Compaqs internationale sponsorater, idet virksomheden i fremtiden satser på Formel 1 sport.
Det har ikke været muligt at komme i kontakt med Farum Boldklubs fungerende formand Hans Carl Nielsen, men han oplyser til Ritzau, at alle klubbens sponsorer i dag vil modtage et brev, hvori de seneste dages beskyldninger om uregelmæssigheder mellem Farum Boldklub A/S og kommunen nuanceres.
»Jeg vil blandt andet oplyse sponsorerne om, at politimyndighederne ikke har rejst tvivl om det, der foregår i Farum Boldklub. Der har været så mange historier i pressen, et helt urimeligt stormvejr. Hvis jeg skulle reagere på alle sammen, kunne jeg ikke bestille andet,« siger Hans Carl Nielsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her