Læsetid: 1 min.

Ingen danske ulykker i Berlin

18. februar 2002

Det var en meget glad Annette K. Olesen, der i går var tilbage i Berlin for at modtage Blaue Engel-prisen for ’bedste europæiske film’ for sin debutfilm Små ulykker.
Prisen, der går til hele det kreative hold bag filmen, uddeles til minde om Marlene Dietrich, og er på 25.000 euro (372.000 kr.).
Tidligere modtagere inkluderer europæiske veteraner som Patrice Chéreau, Volker Schlöndorff og Bo Widerberg, så Olesen er kommet i meget fint selskab. Hun var dog ikke den eneste dansker, der fik priser i Berlin.
Hans Fabian Wullenweber fik således børnejuryens særlige anerkendelse for sin succesfulde børneactionfilm Klatretøsen. Og en lignende udmærkelse fra den voksne børnefilmjury gik til Cecilie Holbæk Triers Send mere slik. I hovedkonkurrencen fik Andreas Dresens Halbe Treppe en Sølvbjørn, mens Guldbjørnen for ’bedste film’ overraskende blev delt mellem Paul Greengrass’ engelske Bloody Sunday og Hayao Miyazakis japanske animationsfilm Spirited Away.
Se de øvrige priser på www.berlinale.de.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her