Læsetid: 1 min.

Irske pub-historier

En skitse med duft af tørv, whiskey, folklore og havgus
21. februar 2002

Teater
Stykket fik Laurence Olivier-prisen for ’Bedste Stykke’ i 1999, som må have været et beskedent år med tryk på hjemstavnsfortællinger. Men i Eyun Johannesens instruktion får Ole Ernst, Stig Hoffmeyer, Pia Jondal og Mikkel Vadsholdt foldet nogle karakterer ud, der efter en times tid samler sig til en påpladssættende konfrontation mellem to slags historier. Den uendelige irske kredsen om the little people - alfer, feer og nisser - kontra en menneskelig tragedie med hypernaturligt efterspil.
På den ene side et forbløffende gammeldags skuespil, der må have en særlig kær valør for hjemlandet (og ville gøre sig bedre på tv), men egentligt ikke er særligt eksportegnet. På den anden side et udpræget feel good-stykke, der sandsynligvis vil finde sine gladeste modtagere blandt dele af provinspublikummet.
Oversættelsen kunne være mere vågen, men skuespillerne – med Ole Ernst i spidsen i fin tegning af en ungkarlesærling uden de store illusioner på egne vegne – er loyalt på mærkerne hele vejen frem til den sidste pint.

*Kvinden fra Dublin af Connor McPherson. Ovs.: Viggo Kjær Petersen. Scen.: Claus Rostrup. Det Danske Teater. Turné til 16. apr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her