Læsetid: 2 min.

K'NYT

28. februar 2002


Danielssons afløser fundet
*Efter polemikken om det danske Filminstituts støtte til Lasse Spang Olsens sørøverfilm Jolly Roger, indgik filminstituttet og børnefilmkonsulent Tage Danielsson en »fredelig overenskomst« om Danielssons afgang. Da Rådet for Spillefilm derfor skulle indstille en ny børnefilmkonsulent til instituttets bestyrelse, kunne en af rådets medlemmer, den 33-årige Mette Damgaard-Sørensen, ikke deltage i behandlingen, fordi hun var kandidat til stillingen. I går meddelte bestyrelsen så, at hun har fået stillingen og tiltræder pr. 1. april.ritzau

Ideministerium materialiserer sig
*Fredag åbner et nyt ministerium, som hedder Ideministeriet. Dette non-profit-foretagende arbejder ikke »for at fremme et partipolitisk program eller nogen religiøs overbevisning.« Formålet er derimod »at fremme og støtte idekulturen og idekapitalen i Danmark.« ’Idekapitalen’ kan kun forøges, hvis »flere personer forfølger deres drømme,« forklarer amerikaneren Dent-de-Lion du Midi – en af de tre initiativtagere, der tilbyder sig som coach, mentor eller inspirator. Ministeriet har åbent hverdage kl. 10-12 og 14-18 i Bredgade 45, Kbh (udførlig information på ideministeriet.dk)

Ekstra klezmer fra Nussbaum
*I aften kl. 22 spiller Nussbaum, Smidl og Ougaard sange fra deres kommende cd, trio Klezmer, på Kafcafeen. Af uransagelige grunde koster denne anbefalelsesværdige oplevelse intet. Til gengæld skal man rimeligvis lægge 50 kr. i døren, vil man høre mere af Nussbaums klezmermusik, når hun giver en ekstra koncert med sit andet band Channe Nussbaum & Spielniks lørdag kl. 22 på Sophiekælderen, Sofiegade 1 på Christianhavn.

Belysning af lejlighedssange
*Sammenslutningen Assunu-nu afholder nu sit tredje arrangement under titlen »ASSUNUNU lyrikaftener« i aften kl. 20 i Møstings Hus, Andebakkesti 5 på Frederiksberg, Kbh. Her oplæser bl.a. Camilla Deleuran, Iben Claces, Peter Poulsen og Janus Kodal samt en gæst fra Sverige, den arabiske forfatter Muhie Al-Eshekir. Emnet er ’lejlighedssange’, der er et typisk træk inden for dansk kulturliv. Seniorforsker, mag. art. Svend Nielsen og cand. theol. Helle Krogh Madsen vil bidrage til belysningen. Slutteligt er der levende musik.

Dampier-Jeans’ liv med ånderne
*Begreber som clairvoyance og reinkarnation skal man ifølge Marion Dampier-Jeans holde i kort snor. Hvis man lægger den seriøsitet for dagen, som Dampier-Jeans er ypperste eksponent for, kan man nå et stade, hvor selv politiet behøver ens hjælp til opklaring af mordgåder. Disse ’ting’ har hun skrevet om i Mit liv med ånderne og fortæller i aften kl. 18 mere herom i Wiuff Boghandel, Jagtvej, Kbh N.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her