Læsetid: 2 min.

K'NYT

26. februar 2002


‘Fat Demokratiet’ og dets forfatning
*’Fat Demokratiet’, der skulle være »de danske højskolers største fællesprojekt nogensinde,« er gået i gang. Samarbejdspartnerne er Zentropa og »de høje herrer på Tinge«. Projektet sætter demokratiets nære fremtid, dets grundlæggende værdier og dets fattelighed for den yngre del af befolkningen under debat. På www.fatdemokratiet.dk bydes på webdebat med bl.a. Poul Nyrup og Holger K. Her finder man også et såkaldt »pædagogisk idékatalog«. FAT DEMOKRATIET – der blandt meget andet inkluderer en happening 28. februar kl. 15. på Nytorv, hvor Demokratiet A/S sættes på auktion – kulminerer 21. marts på Christiansborg.

Kunstfilm marathon
*Arken lægger onsdag kl. 11–16.30 lærred til den nordiske video- og filmkavalkade BLICK. Der vil blive vist ikke færre end 55 værker af ikke mindre end 40 kunstnere, der iblandt Thorvaldur Thorsteinson & Olafur Johannesen, Gitte Villesen, Pia Rönicke. Billetter bestilles på tlf: 4354 0222.

Jørgensen vinder Radioens romanpris
*Hans Otto Jørgensen har vundet Radioens romanpris 2002 for Helt og Heltinde. Herom kan man onsdag høre mere i P2’s ugentlige litteraturprogram Alfabet.

I Tønder uddeles Folk-priser
*I Tønder, den danske pendant til Nashville, USA, afholdes fredag 1. marts Danish Music Awards 2002 Folk-fest. Her vil man bl.a. kunne høre husorkestret Serras med bl.a. Jette Torp, Paul Banks og Jens Lysdal. Rummet mellem uddelingen af samtlige 12 priser udfyldes af ZAR, Esther Brohus og The Original Danish Apocalypso. Hvor? Svar: I Tønderhal 1 – hvor ellers?

Michael Kvium i Horsens
*»Bidrag til bedrag« er titlen på Galleri Franz Pedersens udstilling, der åbner lørdag 2. marts kl. 13 og løber til og med 24. marts. Lokalerne på Carolinavej 47 i Horsens er overladt Michael Kvium, hvis udstryk stadig synes umiskendeligt sit eget.

Kulørt litteratur i søgelyset
*DR2 er ’kendt’ som ’den hemmelige kanal’. Som satte de en ære heri, røber redaktionen på programmet Bestseller blot, at onsdagens program kl. 21.25 sætter fokus på kulørt litteratur, som man finder den i Hjemmet: »Masser forfattere bidrager – under dæknavne. Har novellerne og føljetonerne en litterær værdi?«

Bådteatret reviderer revision
*Bådteatret, der har revideret sin teaterstrategi efter at have mistet sine bevillinger, har lanceret et politisk ladet program for den kommende sæson. Imidlertid meddeler de ikke at have »kapacitet til at huse et offentligt arrangement, hvorfor åbningen er en eksklusiv begivenhed for pressen, branchen og politikerne, selvfølgelig.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her