Læsetid: 1 min.

K'NYT

7. februar 2002


Naser Khader til Paris
*Politiker, forfatter, foredragsholder og brevkassebestyrer Naser Khader tildeles af Dansk Pen P.A. Heiberg-prisen i form af en uges legatophold i Paris. I motiveringen fremhæves Khader, der tidligere er blevet udhængt som ’kokosnød’, for sin altid modige brug af ytringsfriheden »som brobygger i en verden under voldsom forandring« og »en fornuftens og humanismens stemme i en mere og mere polariseret debat om indvandrere og flygtninge.«

Willumsen udvides med 1.400 kvadratmeter
*Fonden Realdanmark har bevilget 5,6 mio. kr. til en udvidelse af J.F. Willumsens Museum i Frederikssund. Planerne er baseret på vinder af projektkonkurrencen, professor og arkitekt MAA Theo Bergs forslag. Dermed udvides museet med 1.400 kvadratmeter, der muliggør fremvisning af flere af museets 6.500 værker.

Schaufuss søger gustne kvinder
*Nøgne kvinder er eftertragtede i mangt en kultur, inklusiv Holstebros. Her efterlyser Peter Schaufuss Balletten p.t. kvinder, villige til – indsmurt i olie og pudret i grålig nuance – at indtage en fem minutters gusten hvilestilling under balletkompagniets opførelse af Nattevagten 21. februar. Alderskrav:
18-30 år. Optagelsesprøve: 9. februar.

Ny direktør på Nationalmuseet
*Jørgen Nordkvist, der har bestredet en række poster på Nationalmuseet siden sin ansættelse i 1966, tiltræder 11. februar stillingen som direktør.

Robert Jacobsen i Århus
*Robert Jacobsens skulpturer fra perioden 1947-1959, der sidste år blev vist på Statens
Museum for Kunst på usædvanlig facon, udstilles nu under titlen »Rummets vision« på Århus Kunstmuseum 8. februar til 20. maj.

Byrum under debat
*Arkitekt og lektor ved Kunstakademiets Arkitektskole, Jan Gehl, vil med udgangspunkt i såvel sin seneste bog Nye byrum som udvalgte lysbilleder i dag kl. 18 diskutere, hvorledes man sikrer bedre kvalitet i bymiljøet. Arrangementet afholdes i et allerede velfungerende fo-rum på Nørrebro, Wiuff Boghandel.

Stæhr og Fabricius i Århus
*Under titlen »3 nutidsmalere« præsenterer Århus Kunstforening af 1847 Anne-Marie Pedersen, Jesper Fabricius og Lene Stæhr. Udstillingen åbner fredag kl. 17 i Århus Kunstbygnings lokaler, J.M. Mørks Gade 13.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her