Læsetid: 2 min.

K'NYT

23. februar 2002


Nationalmuseet tvinges til nedskæringer
*Nationalmuseets direktion vurderer, at museet må skære 60-70 fuldtidsstillinger væk. Nedskæringerne er en direkte følge af den ny finanslov, som over fire år reducerer Nationalmuseets bevillinger med omtrent 20 millioner kroner. Det er endnu ikke afgjort, hvordan der skal skæres, direktionen er for tiden i gang med at analysere museets aktiviteter. Museet forventer at være færdig med analysen senest den 1. juli.lm

Socialdemokratiet opponerer mod kulturpolitik
*»Det bedste, man kan sige om borgerlig kulturpolitik, er totalt fravær. Det realistiske, man kan sige, er, at regeringen er totalt kulturløs,« udtaler Socialdemokratiets kulturordfører Jytte Andersen til Ritzau. Hun påpeger, at kulturministeren efter sin tiltræden lovede at forbedre kunstneres vilkår, men nu skærer en fjerdedel i biblioteks-afgiften og sænker støtten til kunstnere, forfattere og andre med 62,5 millioner kroner på finansloven.

Køge Kommune vil have Rigsarkivet
*Bellingeparken, der ligger i Køge Kommune og har et grundareal på 120.000 kvadratmeter, fore-slår Køge Kommunes borg-
mester Torben Hansen som Rigsarkivets kommende placering. Området er allerede indtænkt i lokalplanen som Rigs-
arkivets nye hjem og en pjece betitlet Rigsarkivet i Køge er blevet sendt til blandt andet kulturminister Brian Mikkelsen. På onsdag klokken 10 er kommunens borgmester og hans embedsfolk ifølge Ritzau inviteret til et møde i Folketingets kulturudvalg om sagen.

DIEM må lukke
*Statens Musikråd, der hidtil har dækket 90 procent af Dansk Institut for Elektroakustisk Musiks (DIEM) budget, har nu meddelt, at de efter finanslovsforslaget ikke længere ser sig i stand til at støtte institutionen. Dette vil ifølge DIEM på kort sigt betyde, at de må lukke og benævner Musikrådets beslutning som en »historisk fejltagelse«. I DIEM‘s pressemeddelse, siger komponisten Fuzzy blandt andre, at han »er chokeret«, og professor i elektroakustisk musik ved Princeton University, komponist
Poul Lansky udtaler:
»DIEM er en højst professionel organisation i verdensklasse.«

Støtteforestillinger for ramte teatre
*Efter flere ugers udsolgte forestillinger på Kaleidoskop fortsætter Anne Marie Helger Nytårstalen. Årsagen er, at Teaterrådet i forlængelse af finanslovsforslaget har trukket bevillingerne til de to nu lukningstruede teatre Comedievognen og Bådteatret. Støtteforestillingerne, hvis overskud går ubeskåret til de to teatre, spiller 25. og 27. februar klokken 20 i Christians Kirken. Billetter bestilles på Kanonhallens Billetkontor: 35432021.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her